Creta Farms: Κούρσα για τέσσερις...

Creta Farms: Κούρσα για τέσσερις...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:44 Δημιουργία 25/07/19, 09:41

Τέσσερις διαφορετικοί επενδυτικοί πόλοι, δύο Έλληνες επενδυτές, ένα αμερικανικό fund και μια ξένη εταιρεία με Έλληνα επικεφαλής, συμμετέχουν στην κούρσα διεκδίκησης της Creta Farms, όπως επιβεβαίωσε μόλις χθες ο κ. Π. Παπάζογλου επικεφαλής του ελεγκτικού οίκου Ernst&Young στην Ελλάδα.

Ο ίδιος, πάντως, τόνισε κι άλλοι «μνηστήρες» θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την κρητική αλλαντοβιομηχανία, σημειώνοντας πως η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του κ. Δουζόγλου που επισήμως έχει καταθέσει πρόταση προς τις Τράπεζες, και του αμερικανικού fund HIG, «παράθυρο» στη διεκδίκηση της εισηγμένης έχει ανοίξει και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita και της ΠΓ Νίκας, ενώ υπάρχει και ένα ακόμη επενδυτικό fund του οποίου ηγείται Έλληνας επιχειρηματίας.

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι καταλυτικοί παράγοντες για την επιτυχή ή μη κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυνητικών επενδυτών και των πιστωτών είναι τα κεφάλαια, που προτίθενται να βάλουν οι τελευταίοι στην εταιρεία και το ύψος του «κουρέματος» στα δάνεια της αλλαντοβιομηχανίας, που είναι διατεθειμένες να δεχθούν οι Τράπεζες και οι εργαζόμενοι.

Αν σου άρεσε κάνε