ΣΕΒ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ήταν έτοιμη - Θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής

ΣΕΒ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ήταν έτοιμη - Θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:30 Δημιουργία 25/07/19, 15:02

«Θα σταθούμε αρωγοί στο έργο της». Αυτό είναι το μήνυμα, που στέλνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, επαινώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ετοιμότητά της και επισημαίνοντας πως τα πρώτα δείγματα γραφής της είναι ιδιαίτερα θετικά.

«Η νέα κυβέρνηση, όπως και όλοι μας, θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Αναμένουμε την αναλυτικότερη παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδιασμού και του νομοθετικού έργου, προκειμένου να αποσαφηνισθούν περαιτέρω πολλά κρίσιμα θέματα, αλλά προπάντων αναμένουμε την αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση» δηλώνει ο ίδιος.

Ο κ. Φέσσας εύχεται στην κυβέρνηση «δύναμη και επιτυχία στο έργο της» και τη διαβεβαιώνει ότι «θα σταθούμε αρωγοί της, όπως κάναμε με όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αποτελούμε έναν από τους βασικούς πυλώνες προόδου, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της χώρας στην προσπάθεια όλων μας για μια Ελλάδα ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική».

Κατά τον πρόεδρο του Συνδέσμου, τα πρώτα δείγματα γραφής την νέας κυβέρνησης «είναι ιδιαίτερα θετικά όσον αφορά στην ετοιμότητα διακυβέρνησης, στο κυβερνητικό σχήμα που συνθέτει τολμηρά την πολιτική εμπειρία με την τεχνοκρατική γνώση, στη σαφήνεια των προγραμματικών δηλώσεων και στην εστίαση στο αποτέλεσμα. Αυτά, σε συνδυασμό με την ισχυρή μεταρρυθμιστική διάθεση, την ισόρροπη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική μέριμνα, καθώς και με την υιοθέτηση ορθού και συναινετικού λόγου, σηματοδοτούν μία σαφή κατεύθυνση προόδου. Η κατεύθυνση αυτή ελπίζουμε να οδηγήσει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και συνεργασίες, για το καλό της οικονομίας, των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, στην εθνική προσπάθεια της οικονομικής, κοινωνικής, αλλά και αξιακής ανασυγκρότησης της χώρας, «ο επιχειρηματικός κόσμος θα συνδράμει καθοριστικά. Η συμμετοχή της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην κάλυψη του μεγάλου επενδυτικού κενού της τελευταίας δεκαετίας προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική, λειτουργώντας καταλυτικά και στην προσέλκυση ξένων επενδυτών».

Ο κ. Φέσσας υπογραμμίζει πως η νέα εποχή της επιχειρηματικότητας πρέπει να χαρακτηρίζεται από αυξημένη υπευθυνότητα με απόλυτη προσήλωση στην κανονιστική συμμόρφωση, τη χρηστή διακυβέρνηση, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, αλλά και τη δίκαιη κατανομή του παραγομένου αποτελέσματος μεταξύ των μετόχων, του κράτους, των εργαζομένων και της κοινωνίας. «Η υγιής και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα οφείλει να αποδείξει στην πράξη ότι αξίζει να αναγνωρίζεται ως ο βασικός αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας, ώστε να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με την κοινωνία, την ελκυστικότητα της εικόνας της σε αυτήν, αφήνοντας πίσω στρεβλές ιδεολογικές αντιλήψεις, αλλά και κακές επιχειρηματικές πρακτικές» τονίζει.

Ο ΣΕΒ, ως θεσμικός εκπρόσωπος των πιο σημαντικών και οργανωμένων επιχειρήσεων της χώρας, δηλώνει πως θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια αυτή, τόσο με τα παραδείγματα των μελών του, όσο και με τις δράσεις και τις προτάσεις του. «Αποτελεί πρωτίστως υποχρέωση, αλλά και δικαίωμά του Συνδέσμου μας, μετά από δεκαετίες συνεπούς και συστηματικής τεχνοκρατικής προσπάθειας, να συμμετέχει ενεργά στον δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση των πολιτικών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της πατρίδας μας» αναφέρει ο κ. Φέσσας.

Όπως συμπληρώνει, διαχρονικά οι προτάσεις του ΣΕΒ εμπλουτίζουν τις δημόσιες πολιτικές και συχνά υιοθετούνται από τη Δημόσια Διοίκηση. «Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σε σύνολο 280 νομοθετικών διατάξεων συναφούς περιεχομένου με θέματα που ασχολείται ο ΣΕΒ, το 60% ήταν, μερικώς ή ολικώς, σύμφωνες με τις θέσεις μας. Αυτό συνέβη για έναν και μόνο λόγο: Γιατί οι προτάσεις μας είναι αυστηρά τεχνοκρατικές, καλά επεξεργασμένες και δεν υπηρετούν καμία ιδεολογία ή ιδιοτέλεια. Αντίθετα, στοχεύουν μόνο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και στην ευρωστία των επιχειρήσεών της. Σταδιακά, άλλωστε, οι απόψεις μας γίνονται όλο και περισσότερο αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Αν σου άρεσε κάνε