Με πριμ και μπόνους επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες η ΕΤΕ

Με πριμ και μπόνους επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες η ΕΤΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:01 Δημιουργία 31/07/19, 13:50

Με πριμ και μπόνους επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες η Εθνική, με το υπουργείο Οικονομικών να καλεί και τις υπόλοιπες τράπεζες να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Μάλιστα, ο CEO της ΕΤΕ Παύλος Μυλώνας παρουσίασε τα κίνητρα στη ΓΣ της Τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνεπείς δανειολήπτες θα απολαμβάνουν:

–Επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων που πληρώνουν σε ετήσια βάση. Η επιστροφή αυτή αποδίδεται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους για το έτος που πέρασε.

–Επιβράβευση 2% επιπλέον όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους μέσω του προγράμματος go4more, σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους Super Market και Πρατήρια Καυσίμων. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε πόντους που αποδίδονται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους, για το έτος που πέρασε.

– Επίσης, οι πελάτες που πληρώνουν τη μηνιαία δόση του δανείου τους κερδίζουν μέσω του προγράμματος go4more, επιπλέον πόντους, τους οποίους και μπορούν να εξαργυρώνουν στο δίκτυο 6.800 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων

Στρατηγικός στόχος και οικονομία

«Σημαντικός στρατηγικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να καταστεί η πρώτη επιλογή των πελατών. Βάλαμε γερά τα θεμέλια με το τριετές πλάνο μετασχηματισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί μια υγιής, σύγχρονη, ισχυρή και φιλική προς τον πελάτη τράπεζα», τόνισε ο κ. Μυλωνάς.

Ο ίδιος, μάλιστα, επεσήμανε ότι ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, κίνηση που θα αυξήσει σημαντικά τα κεφάλαια της τράπεζας.

Αναφερόμενος στο τριετές πλάνο και στην ανανέωση της διοικητικής ομάδας της τράπεζας ανέφερε ότι η δημιουργία αυτής της νέας διοικητικής ομάδας παράγει ήδη αποτελέσματα και σε αντιδιαστολή με το παρελθόν «δουλεύουμε ομαδικά».

Για την οικονομία ο CEO της ΕΤΕ υπογράμμισε ότι «αδιαμφισβήτητα εισέρχεται σε μια περίοδο ομαλοποίησης και ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των επενδυτών μετά την πρώτη θετική τους ανταπόκριση στο πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης θα δώσει ώθηση στα μεγέθη της οικονομίας αλλά και στη ζήτηση για νέα δάνεια».

Στο 5% ο δείκτης NPEs στο τέλος του 2021

Ο κ. Μυλωνάς τόνισε, επίσης, ότι η Τράπεζα επιδιώκει να μειώσει τα εξυπηρετούμενα ανοίγματά της ως το τέλος του 2019 κατά 4,4 δισ. ευρώ.

Στόχος, είπε, είναι στο τέλος του 2021 ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων να πέσει στο 5%.

Ρευστότητα

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην πλεονάζουσα ρευστότητα που διαθέτει η Τράπεζα, γεγονός που θα της επιτρέψει να χρηματοδοτήσει τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις κυρίως στην ενέργεια και στον τουρισμό, καθώς και στις υποδομές.

Κερδοφορία

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, εκτιμήθηκε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τράπεζας θα βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις της με τους πελάτες και σε συνδυασμό με τις νέες εκταμιεύσεις δανείων, όπου τους τελευταίους 12 μήνες η ΕΤΕ αυξάνει διαρκώς τα μερίδιά της, θα βελτιώσουν σημαντικά τα έσοδα.

Μάλιστα, ο CEO της ΕΤΕ προέβλεψε ότι πολύ σύντομα οι απλές τραπεζικές συναλλαγές θα γίνονται εξ ολοκλήρου ψηφιακά και για τον λόγο αυτό η τράπεζα έχει μειώσει τους τελευταίους 12 μήνες κατά 20% (δηλαδή 90) τα καταστήματά της και κατά 13% (1.200 άτομα) το προσωπικό της.

Αν σου άρεσε κάνε