Νέα συνάντηση Γεωργιάδη για την τύχη της Creta Farm

Νέα συνάντηση Γεωργιάδη για την τύχη της Creta Farm

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:47 Δημιουργία 12/08/19, 10:43

Στάση αναμονής για την πορεία της Creta Farms καταγράφεται τη Δευτέρα, μετά και από τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα οι αδελφοί Δομαζάκη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση μέχρι στιγμής, οι βασικοί μέτοχοι της Creta Farm προς το παρόν δεν φαίνεται να συναινούν στην ενεχυρίαση των μετοχών τους, πέραν του 19% που έχει ήδη ενεχυριαστεί από τις τράπεζες.

Την Κυριακή, ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» είχε δηλώσει ότι «μέχρι σήμερα οι μέτοχοι δεν έχουν δείξει την καλή διάθεση να παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις προς τις τράπεζες για να χορηγηθεί από τις τράπεζες επιπλέον κεφάλαιο».

Όπως διευκρίνισε «δεν έχουν βάλει ενέχυρο τις μετοχές τους. Η υπογραφή τους στο MoU είναι η καλή τους πρόθεση, δεν αποτελεί ενέχυρο μετοχών. Οι ιδιοκτήτες της Creta Farm θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να αποφασίσουν σοβαρά αν θα παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις στις τράπεζες, ώστε να έχουν το αναγκαίο κεφάλαιο ή αν θα αποφασίσουν ότι θέλουν να ρισκάρουν μόνοι τους. Και σε αυτή την περίπτωση να ξέρετε ότι οι εξελίξεις δεν θα είναι καλές. Το λέω από τώρα για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι. Φρέσκο χρήμα από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις δεν μπορεί να δοθεί. Αν έχουν οι ιδιοκτήτες σχέδιο εγγυήσεων που μπορούν να το δεχτούν οι τράπεζες πολύ ευχαρίστως να παράσχω ξανά τις υπηρεσίες μου. Όμως στο τέλος οι μέτοχοι αποφασίζουν για τη μοίρα μιας επιχείρησης, όχι ο υπουργός».

Αν σου άρεσε κάνε