Στις 30 Αυγούστου τα νεότερα για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Στις 30 Αυγούστου τα νεότερα για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:32 Δημιουργία 23/08/19, 12:28

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για τις 30 Αυγούστου με μοναδικό θέμα τις αλλαγές στα τιμολόγια συγκαλεί ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γ. Στάσσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα έχουν άμεση ισχύ, ήδη από τα τιμολόγια που θα σταλούν το Σεπτέμβριο.

Στόχος της νέας διοίκησης είναι να υπάρξει άμεση ενίσχυση των χρηματοροών της εισηγμένης.

Σε διαφορετική περίπτωση, καραδοκεί ο κίνδυνος ο ορκωτός ελεγκτής να περιλάβει νέα προειδοποίηση στις καταστάσεις, που θα καταρτιστούν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, μόλις χθες ο κ. Στάσσης περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το ταμειακό έλλειμμα της εταιρείας ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Στάσσης επεσήμανε ότι «το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ. ευρώ αυξάνεται δραματικά, όσο περνάει ο χρόνος. Πρέπει να περάσουμε τον κάβο, να βρούμε άμεσα το μείγμα των μέτρων, για να έχουμε πρόβλεψη θετικών ταμειακών ροών».

Μάλιστα, ο ίδιος ερωτηθείς αν το ταμειακό έλλειμμα είναι της τάξης των 800 – 900 εκατ. ευρώ, απάντησε θετικά.

Διευκρίνισε δε πως το προαναφερόμενο ταμειακό έλλειμμα είναι σε 12μηνη πρόβλεψη. «Οι συνέπειες, αν δεν λάβουμε μέτρα, θα είναι οι τράπεζες να εγγράψουν τα δάνεια ως NPLs», δήλωσε.

Πάντως, ο κ. Στάσσης υπογράμμισε ότι τα μέρα είναι αναγκαίο να έχουν ληφθεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε ο ορκωτός λογιστής να μην κάνει παρατηρήσεις στην έκθεση του για τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα.

Αν σου άρεσε κάνε