«Συναινετική λύση» για το ΛΕΠΕΤΕ θέλει η κυβέρνηση

«Συναινετική λύση» για το ΛΕΠΕΤΕ θέλει η κυβέρνηση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:49 Δημιουργία 12/09/19, 17:43

Το ζήτημα του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΛΕΠΕΤΕ) αποτέλεσε θέμα συνάντησης που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Εργασίας, υπό τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη.

Στη συνάντηση μετείχαν και ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Ζαββός, η γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς, τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας και τη διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με στόχο να βρεθεί εξωδικαστική λύση, στην οποία θα συνεισφέρουν όλες οι πλευρές με αμοιβαίες δεσμεύσεις και υποχωρήσεις, ενώ συμφωνήθηκε να ανανεωθεί το ραντεβού για τις προσεχείς ημέρες, όπου θα γίνει διεξοδική συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους όσοι παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση. Ως υπουργείο Εργασίας, μεσολαβούμε, με σκοπό να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των 16.000 συνταξιούχων και 4.000 εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, που συμμετέχουν στο ΛΕΠΕΤΕ.

Προτείνουμε ένα περίγραμμα λύσης το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. Με καλή θέληση, τις ερχόμενες ημέρες, θα συζητήσουμε εκ νέου σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να συνδιαμορφώσουμε τελική πρόταση, που θα επιλύσει οριστικά και εξωδικαστικά το θέμα και θα βάλει τέλος στην ανασφάλεια και την ταλαιπωρία των συνταξιούχων και των εργαζομένων».

Αν σου άρεσε κάνε