«Πονοκέφαλος» πολλών εκατομμυρίων ευρώ το κανόνι της Thomas Cook

«Πονοκέφαλος» πολλών εκατομμυρίων ευρώ το κανόνι της Thomas Cook

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:17 Δημιουργία 25/09/19, 11:15

Σε «πονοκέφαλο» πολλών εκατομμυρίων ευρώ εξελίσσεται η υπόθεση της χρεοκοπίας της Thomas Cook και για άλλες ανταγωνιστικές αγορές, εκτός της ελληνικής.

Τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει τη «χασούρα» πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ, Κύπρος, Τουρκία και Ισπανία «βράζουν» εξίσου για το «κανόνι» του ταξιδιωτικού γίγαντα.

Σε ρεπορτάζ του για το «καυτό» ζήτημα της πτώχευσης της Thomas Cook, το Bloomberg υπογραμμίζει το βαρύ πλήγμα για την Κρήτη, επικαλούμενο τα λόγια του εκπρόσωπου των ξενοδόχων του νησιού πως πρόκειται για «σεισμό», που θα οδηγήσει σε «τσουνάμι».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα ξμε το πρακτορείο, οι τουριστικές αρχές της Ισπανίας υπολογίζουν τα «φέσια» σε τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

To πλήγμα είναι ισχυρότερο για τις Κανάριες Νήσους, όπου ο τουρισμός καλύπτει το 40% της απασχόλησης και το 35% του ΑΕΠ. Η Thomas Cook έφερνε περίπου το 25% του τουριστικού όγκου στα νησιά.

Παράλληλα, στην Κύπρο γίνεται λόγος για «χασούρα» 175 εκατ. ευρώ, ενώ στην Τουρκία οι απλήρωτες οφειλές της Thomas Cook ανέρχονται σε πάνω από 100 εκατ. λίρες (113 εκατ. ευρώ).

Αν σου άρεσε κάνε