Thomas Cook: «Λουκέτο» τώρα και στις θυγατρικές

Thomas Cook: «Λουκέτο» τώρα και στις θυγατρικές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:29 Δημιουργία 25/09/19, 13:23

Τη «σκυτάλη» παίρνουν οι θυγατρικές, οι οποίες είχαν την ίδια τύχη με την Thomas Cook.

Συγκεκριμένα, η Thomas Cook GmbH, η γερμανική μονάδα του ταξιδιωτικού «γίγαντα» κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης, με στόχο όπως υποστηρίζει να προστατεύσει τα brand και τις δραστηριότητές της από την κατάρρευση της μητρικής.

Την ίδια ώρα, «κανόνι» βάρεσε και η θυγατρική στην Πολωνία, η Neckermann Polska.

«Οι διαπραγματεύσεις των δύο τελευταίων ημερών με στρατηγικούς επενδυτές έχουν δείξει ότι οι γερμανικοί βραχίονες της πρώην Thomas Cook με τα brand Νeckermann Reisen, Oeger Tours και Bucher Reisen έχουν μία ευκαιρία να έχουν μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική θυγατρική.

Σημειώνεται πως το Βερολίνο έδωσε το «φιλί της ζωής» στην αεροπορική θυγατρική της Thomas Cook, Condor.

Πιο αναλυτικά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Έσσης θα εγγυηθούν δάνειο - «γέφυρα» ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ για τον αερομεταφορέα, που εξακολουθεί να είναι κερδοφόρος.

Ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ξεκαθάρισε πως η απόφαση στηρίχθηκε σε οικονομικά και όχι πολιτικά κριτήρια και θα πρέπει τώρα να λάβει την έγκριση και της Κομισιόν.

Από την πλευρά της, η Condor διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις των 240.000 πελατών που ταξιδεύουν αυτό το διάστημα με την εταιρεία στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν κανονικά, εν μέσω ανησυχιών για την βιωσιμότητά της.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η DW, η εγγύηση αυτή δεν ισχύει όμως για τους πελάτες της Thomas Cook και θυγατρικών της εταιρειών όπως η Neckermann οι οποίες σκοπεύουν να πετάξουν μετά την πτώχευση του ομίλου από τη Γερμανία προς τουριστικούς προορισμούς.

Αν σου άρεσε κάνε