Ίλιγγο προκαλούν οι «παχουλοί» μισθοί στην Thomas Cook

Ίλιγγο προκαλούν οι «παχουλοί» μισθοί στην Thomas Cook

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:05 Δημιουργία 26/09/19, 09:30

Ίλιγγο προκαλούν τα εντυπωσιακά ποσά, που λάμβαναν κορυφαία στελέχη της Thomas Cook, με πρώτο και πιο ακριβοπληρωμένο τον διευθυντή του ταξιδιωτικού «γίγαντα».

Την ώρα που οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι στον «αέρα» μετά το «κανόνι» του κολοσσού και μεγάλες τουριστικές αγορές, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, μετρούν σοβαρές οικονομικές «πληγές», το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι εξωπραγματικές αμοιβές των στελεχών της επιχείρησης.

Μάλιστα, τα ποσά αυτά καταβάλλονταν, ενώ ήταν γνωστό πως ο «γίγαντας» περνούσε περίοδο οικονομικής δυστοκίας.

Οι Αρχές που ερευνούν τα αίτια της κατάρρευσης της Thomas Cook έφεραν στο φως πως ο εκτελεστικός διευθυντής της, ο Ελβετός Πέτερ Φρανκχάουζερ, από το 2014 που ανέλαβε, πληρώθηκε 8,3 εκατ. στερλίνες, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος απόδοσης 2,9 εκατ. λιρών το 2015, που προστέθηκε στον μισθό του 1,3 εκατ. συν επιδόματα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι όταν ο ίδιος ανέλαβε, η εταιρεία ήδη αντιμετώπιζε οικονομικά ζητήματα.

Σύμφωνα δε με κύκλους της εταιρείας, τα επόμενα δύσκολα χρόνια ο ίδιος; έλαβε: 1,2 εκατ. λίρες το 2016, 1,8 εκατ. το 2017, 1,02 εκατ. το 2018.

Επισημαίνεται ότι το περασμένο έτος η Thomas Cook είχε δημοσιεύσει δύο profit warning. Πρόκειται για εκθέσεις, στις οποίες προειδοποιούσε πως τα έσοδα και τα κέρδη της θα ήταν μικρότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Αν σου άρεσε κάνε