Μήνυμα Γεωργιάδη για το μέλλον και τους εργαζόμενους της Creta Farms

Μήνυμα Γεωργιάδη για το μέλλον και τους εργαζόμενους της Creta Farms

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:11 Δημιουργία 30/09/19, 18:07

Την αισιοδοξία του για το ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο με την πορεία της Creta Farms εξέφρασε τη Δευτέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ερωτηθείς για την «εμπλοκή» του υπουργείου και του ιδίου στην υπόθεση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, υποστήριξε ότι η παρέμβαση αφορούσε μια ελληνική επιχείρηση με εξαγωγικό προσανατολισμό, η οποία έχει πάρει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους.

Όπως είπε, το κλείσιμο και η χρεοκοπία μίας τέτοιας επιχείρησης θα κλείσει τις πόρτες σε όλες τις υπόλοιπες ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις να δανειοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι τράπεζες πήραν πλέον το ενέχυρο των μετοχών της Creta Farms και αναζητείται στρατηγικός επενδυτής, με μεγάλη πιθανότητα σε ένα μήνα από σήμερα να έχει βρεθεί ώστε να συνεχίσει η εταιρεία τη λειτουργία της, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε