Πάνω από μισό δισ. ευρώ στη Wind με το 5ετές ομόλογο

Πάνω από μισό δισ. ευρώ στη Wind με το 5ετές ομόλογο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:18 Δημιουργία 03/10/19, 16:59

TAGS

Την ικανοποίηση τους για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου της Wind εκφράζουν από τη διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Wind έλαβε στα ταμεία της 525 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο της έκδοσης να διαμορφώνεται στο 4,25%.

Η εταιρεία είχε δώσει mandate σε JP Morgan, Goldman Sachs και HSBC να προχωρήσουν στην έκδοση του τίτλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκεια και τις ταμειακές ροές της WIND, εξυπηρετεί την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 275 εκατ. ευρώ και τις επενδύσεις για τη δημιουργία υποδομών νέας γενιάς στην κινητή και στη σταθερή τηλεφωνία.

"Η σταθερή πρόοδος που παρουσιάζει η χρηματοοικονομική εικόνα της WIND τα τελευταία χρόνια, υποστήριξε το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στις αγορές προς την εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι n WIND καταγράφει 14 τρίμηνα συνεχούς ανάπτυξης, με σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, συνεχή βελτίωση των εσόδων και διεύρυνση του πελατολογίου της" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα 2016-2018 η εταιρεία έχει καταγράψει αύξηση του EBITDA κατά 36,7% και αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κατά 4,2%. Η πορεία αυτή συνεχίζεται και το 2019 καθώς για το α' εξάμηνο τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες σημείωσαν ενισχυμένη άνοδο, +3,2% ετησίως, στα 249,3 εκατ. ευρώ, και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 21,6% ετησίως, στα 66,9εκατ.ευρώ.

O Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής, δήλωσε: "H συγκεκριμένη έκδοση εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους δανεισμού και μικρότερο χρηματοδοτικό κόστος για την εταιρεία, αποτελώντας το επιστέγασμα των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που σημειώνει η WIND τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η σταθερή μας πορεία και το στρατηγικό πλάνο επενδύσεων και ανάπτυξης που εφαρμόζουμε αποδίδουν καρπούς, γεγονός που αναγνωρίζεται από τις διεθνείς αγορές"

Αν σου άρεσε κάνε