Πιλοτικό πρόγραμμα για διαχείριση «κόκκινων» στεγαστικών «τρέχει» η ΕΤΕ

Πιλοτικό πρόγραμμα για διαχείριση «κόκκινων» στεγαστικών «τρέχει» η ΕΤΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:20 Δημιουργία 08/10/19, 10:18

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα για μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια ετοιμάζεται να τρέξει η Εθνική Τράπεζα, επιδιώκοντας αφενός να διευρύνει τη βεντάλια της διαχειριστικής προσέγγισης κι αφετέρου να διαμορφώσει συνθήκες ανταγωνιστικών επιδόσεων, που θα τη βοηθήσουν εν όψει των τιτλοποιήσεων, στις οποίες θα προχωρήσει από το 2020.

Ειδικότερα, η τράπεζα από τις αρχές του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή δύο ανεξάρτητων servicers, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαχείριση ισάριθμων χαρτοφυλακίων με στεγαστικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια ( Non Performing Loans –NPLs), ονομαστικής αξίας 300 εκατ. ευρώ, έκαστο.

Μετά την αξιολόγηση των ενδεικτικών προσφορών στη δεύτερη φάση έχουν περάσει τέσσερις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από πιστώσεις ( doBank, Quant, APS, Cerved), οι οποίες καλούνται την προσεχή Δευτέρα να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Θα επιλεγούν, όπως προαναφέρθηκε, δύο εξ αυτών που θα αναλάβουν για ένα χρόνο τη διαχείριση δύο μικρών χαρτοφυλακίων με στεγαστικά NPLs. Οι αποδόσεις τους θα συγκριθούν με την αντίστοιχη της εσωτερικής διεύθυνσης διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Αν σου άρεσε κάνε