Τέσσερις νέοι προορισμοί για τη Volotea από το 2020

Τέσσερις νέοι προορισμοί για τη Volotea από το 2020

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:37 Δημιουργία 09/10/19, 18:35

TAGS

Με τα τέσσερα νέα δρομολόγια προς Μασσαλία, Λιόν, Σπλιτ και Κάλιαρι θα πετά από την Αθήνα για το επόμενο έτος η αεροπορική εταιρεία Volotea προσφέροντας 580.000 θέσεις και αυξημένη κατά 11% χωρητικότητα.

Συνολικά, το 2020, η Volotea θα πετά από την Αθήνα προς 14 προορισμούς: τέσσερα δρομολόγια εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος, Ηράκλειο και Ρόδος), πέντε προς την Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Βερόνα και Κάλιαρι), δύο στην Κροατία (Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ) και τρία στη Γαλλία (Στρασβούργο, Λιόν και Μασσαλία).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την έναρξη λειτουργίας της το 2015, η Volotea έχει μεταφέρει σχεδόν 1 εκατομμύριο επιβάτες στην Αθήνα. Η ανάπτυξη της Volotea επιταχύνθηκε μετά την εγκαινίαση της βάσης της, στις 3 Μαΐου 2018, καθώς ενίσχυσε την προσφορά της, με νέους προορισμούς, αυξημένη χωρητικότητα και δημιουργία τοπικών θέσεων εργασίας, σε συνέχεια της τοποθέτησης δύο Boeing 717 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σημειώνεται επίσης ότι από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο 2019, η Volotea πραγματοποίησε σχεδόν 3.500 πτήσεις στην Αθήνα με σημαντική αύξηση της επιχειρησιακής δραστηριότητάς της, βελτιώνοντας κατά 9,3 τους βασικούς δείκτες της χρονικής ακρίβειας πτήσεων, παρά τη συμφόρηση της εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Τους πρώτους εννιά μήνες του έτους, οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με μέσο όρο πληρότητας 94%, το οποίο αντιστοιχεί σε περισσότερους από 400.000 επιβάτες, ετήσια αύξηση 56%. Σε λίγες εβδομάδες, η Volotea θα φθάσει το πρώτο της εκατομμύριο επιβατών στη Bάση της Αθήνας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα νέα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ως εξής:

Μασσαλία: Από τον Απρίλιο 2 εβδομαδιαίες πτήσεις

Λιόν: Από τον Απρίλιο 2 εβδομαδιαίες πτήσεις

Σπλιτ: Από τον Απρίλιο 2 εβδομαδιαίες πτήσεις

Κάλιαρι: Από τον Ιούνιο 2 εβδομαδιαίες πτήσεις

Αν σου άρεσε κάνε