Η Lamda θα «ρίξει» 2 δισ. σε 5 χρόνια για το Ελληνικό

Η Lamda θα «ρίξει» 2 δισ. σε 5 χρόνια για το Ελληνικό

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:06 Δημιουργία 10/10/19, 14:47

Προς τα πάνω αναθεωρεί η Lamda Development το ποσό που θα επενδύσει για το project στο Ελληνικό, όπως προκύπτει από τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, όπου αποφασίστηκε η ΑΜΚ ύψους 650 εκατ. ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lamda, Οδυσσέα Αθανασίου, η εταιρεία θα επενδύσει περί τα 2 δισ. ευρώ, θα επενδυθούν τα πρώτα 5 χρόνια στο Ελληνικό (η αρχική δέσμευση ανερχόταν σε επενδύσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ).

Τα 2 δισ. ευρώ θα εξασφαλιστούν ως εξής: Τα 600 εκατ. θα προέλθουν από την αύξηση κεφαλαίου, τα 850 εκατ. από δανεισμό (οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες), 400 εκατ. θα προέλθουν από τα έσοδα που έχει, κυρίως από την πώληση περίπου 800 κατοικιών και τα 150 εκατ. ευρώ από ένα ομόλογο που θα εκδοθεί.

Ο κ. Αθανασίου επεσήμανε ότι η εταιρεία είναι απολύτως έτοιμη να ξεκινήσει το έργο και έχει εξασφαλίσει τα κεφάλαια, ωστόσο, η πρόθεσή της είναι να συνεργαστεί με τους καλύτερους σε όλους τους τομείς γι' αυτό και απευθύνει πρόσκληση σε όσους το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο έργο.

Η διοίκηση της Lamda ανακοίνωσε, επίσης, την εισαγωγή της θυγατρικής εταιρείας, Lamda Malls (σήμερα έχει στην κατοχή της το Golden Hall και το Mediterranean Cosmos) στο Χρηματιστήριο σε περίπου 1,5 χρόνο και αφού θα έχει εισφερθεί εκεί και το The Mall Athens.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Γιαννίτσης, στη σύντομη ομιλία του κατά την έναρξη της γενικής συνέλευσης, έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία για την ανάθεση του έργου του Ελληνικού, τονίζοντας ότι σε όλα αυτά τα χρόνια (2014 έγινε ο διαγωνισμός) ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, η οικογένεια Λάτση, έμεινε προσηλωμένη στο στόχο. Όπως είπε οι προσδοκίες από τη επένδυση αυτή είναι μεγάλες, ειδικά από νέους ανθρώπους που θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στο έργο, ενώ κατέληξε ότι η εταιρεία θα κάνει ότι μπορεί αλλά το συνολικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί και από πολλούς παράγοντες έξω από αυτήν.

Αν σου άρεσε κάνε