Κηδεύτηκε ο εφοπλιστής  Γιώργος Ποταμιάνος

Κηδεύτηκε ο εφοπλιστής Γιώργος Ποταμιάνος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 19:57 Δημιουργία 14/10/19, 19:56

Κηδεύθηκε σήμερα στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών, ο εφοπλιστής Γιώργος Ποταμιάνος, αδελφός του Ανδρέα Ποταμιάνου, ένας από τους θεμελιωτές της σύγχρονης ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας και της κρουαζιέρας.

Ο Γιώργος Ποταμιάνος πέθανε σε ηλικία 93 ετών μετά από πολυετή ασθένεια.

Μαζί με τον αδελφό του Ανδρέα ίδρυσαν την «Ηπειρωτική» η οποία επικεντρώθηκε στην επιβατηγό ναυτιλία και εισήγαγε την κρουαζιέρα στην Ελλάδα.

Ο στόλος της «Ηπειρωτικής», το 1980 αποτελείτο από δώδεκα κρουαζιερόπλοια που διέσχιζαν τη Μεσόγειο και σχεδόν όλη την υφήλιο, από τη βόρεια Ευρώπη μέχρι την νότια Αμερική, την Αφρική και τον Αμαζόνιο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Μιχάλης Λάμπρου, απευθύνοντας το ύστατο χαίρε, τόνισε ότι «η ελληνική ναυτιλία και ιδιαίτερα η ακτοπλοΐα και η κρουαζιέρα συμμετέχουν στο βαρύ πένθος της οικογένειας του Γ. Ποταμιάνου. Μου είναι δύσκολο αυτή την ημέρα του αποχωρισμού να βρώ τα κατάλληλα λόγια να αποχαιρετήσω εκ μέρους της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, τον άνθρωπο που υπήρξε ο πρωτοπόρος και ο θεμελιωτής της σύγχρονης ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας και της κρουαζιέρας, αφήνοντας σε εμάς και στους νέους που συνεχίζουν τον καθημερινό αγώνα, ανεξίτηλα διδάγματα και παρακαταθήκες, που θα μας συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής μας».

«Θα λείψεις σε όλους μας. Θα μας λείψει το χαμόγελό σου, ο πράος σου χαρακτήρας και οι πολύτιμες συμβουλές σου. Καλό σου ταξίδι καλέ μας φίλε και συνεργάτη Γιώργο και καλή αντάμωση στον αιώνιο κόσμο που πορεύεσαι σήμερα» συμπλήρωσε ο κ. Λάμπρου.

Αν σου άρεσε κάνε