Τέρνα Ενεργειακή: Μεταξύ 2,6%-2,9% το επιτόκιο για το «πράσινο» ομόλογο

Τέρνα Ενεργειακή: Μεταξύ 2,6%-2,9% το επιτόκιο για το «πράσινο» ομόλογο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:25 Δημιουργία 16/10/19, 09:21

Μεταξύ 2,60% και 2,90% κινείται το εύρος απόδοσης επιτοκίου για το πρώτο πιστοποιημένο «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή, του οποίου η δημόσια προσφορά αρχίζει σήμερα, Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Η διάρκεια του ομολόγου είναι επταετής και δεν υπάρχει δικαίωμα πρόωρης εξόφλησής του. Η έκδοση υλοποιείται μέσω δημόσιας προσφοράς και μέχρι το ποσό των 150 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η έκδοση έως 150.000 κοινών ανώνυμων άυλων ομολογιών.

Το ελάχιστο ποσό εγγραφής είναι τα 1.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή ΜΑΕΧ, μέλος του Ομίλου Τέρνα Ενεργειακή, είναι το πρώτο πιστοποιημένο «πράσινο» ομόλογο (certified climate bond) που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η πιστοποίηση έγινε από τον διεθνή οργανισμό Climate Bond Initiative. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα από την έκδοση θα διατεθούν για την υλοποίηση «πράσινων» επενδύσεων που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

Ο προσδιορισμός της τιμής διάθεσης, της απόδοσης και του επιτοκίου των ομολογιών γίνεται με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, το οποίο τηρείται από τους συντονιστές κύριους αναδόχους. Το βιβλίο προσφορών θα διενεργηθεί μέσω διαδικασίας Η.ΒΙ.Π., στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά ειδικοί επενδυτές.

Οι συντονιστές κύριοι ανάδοχοι θα καθορίσουν το επιτόκιο και την τιμή διάθεσης που εξάγουν την τελική απόδοση. Το επιτόκιο δύναται να ισούται με την τελική απόδοση ή να υπολείπεται αυτής έως 25 μονάδες βάσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Αν σου άρεσε κάνε