Ο όμιλος Ορυμήλ εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development

Ο όμιλος Ορυμήλ εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:23 Δημιουργία 18/10/19, 18:22

Διευρύνεται η συμμαχία για το Ελληνικό, με ένα νέο ακόμη σχήμα να αγοράζει ίδιες μετοχές της Lamda Development, μετά τη συμμετοχή της Aegean και της σύμπραξης Ομίλου Olympia – VNK Capital στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων.

Ο λόγος για την εταιρεία Ορυμήλ, συμφερόντων του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, η οποία απέκτησε το 0,685% του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εισηγμένη προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εταιρεία με την επωνυμία “LAMDA Development – Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων” ανακοινώνει ότι την 18.10.2019 το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να πωληθεί το σύνολο του υπολοίπου των ιδίων μετοχών, που έχει στην κατοχή της, στην εταιρεία με την επωνυμία “ΟΡΥΜΗΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” (η “Ορυμήλ”).

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, κατόπιν διεξαγωγής από την εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με την επωνυμία “AXIA Ventures Group Ltd” διαδικασίας συγκέντρωσης ενδιαφέροντος και προσφορών με σκοπό τη βέλτιστη ιδιωτική τοποθέτηση 546.167 ιδίων μετοχών (που αντιστοιχούν περίπου σε 0,685% του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, οι “Ίδιες Μετοχές”), αποφάσισε την πώλησή τους στην Ορυμήλ, πλειοδότρια εταιρεία για το σύνολο των Ιδίων Μετοχών, κατά την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, στις 16.10.2019.

Ως προς το τίμημα της συναλλαγής, αποφασίστηκε η πώληση των ως άνω Ιδίων Μετοχών να γίνει στην τιμή των 7,27 ευρώ ανά διατεθείσα μετοχή, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ως άνω διαδικασίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη δηλωθείσα μετοχική σχέση του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, με την Ορυμήλ, η ως άνω συναλλαγή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συνέχεται με το πεδίο εφαρμογής των άρθρων 99 επ. του νόμου 4548/ 2018, και για τον λόγο αυτόν κρίθηκε επωφελές να τεθεί υπόψη της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας “Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών”. Κατόπιν τούτου, η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία, διά του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή, Δημητρίου Κουτσού – Κουτσόπουλου, συνέταξε την από 18.10.2019 “Έκθεση αξιολόγησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4548/ 2018 (Άρθρ. 101), του κατά πόσον η πώληση πακέτου ιδίων μετοχών (ποσοστό 0,685%) της Lamda Development A.E. (Lamda) προς την ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε. (ΟΡΥΜΗΛ), είναι δίκαιη και εύλογη για τη Lamda και τους μετόχους της, που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος”.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει τους επενδυτές με νεότερη ανακοίνωσή της για την υλοποίηση της ως άνω σκοπούμενης πώλησης κατόπιν και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, που προβλέπουν τα άρθρα 99 επ. του νόμου 4548/ 2018.

Αν σου άρεσε κάνε