«Πράσινο φως» από την DG Comp στην πώληση μονάδων των Νηρέα – Σελόντα

«Πράσινο φως» από την DG Comp στην πώληση μονάδων των Νηρέα – Σελόντα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:22 Δημιουργία 30/10/19, 10:18

Άναψε το «πράσινο φως» για την πώληση των μονάδων των Νηρέα και Σελόντα στις Diorasis International η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp).

Η οριστική έγκριση από τη DG Comp της συμφωνίας εκποίησης συγκεκριμένου αριθμού μονάδων των δύο εταιρειών οδηγεί πλέον στην ολοκλήρωση του Project Nemo, καθώς η συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την απόκτηση του κοινού ελέγχου των Andromeda, Νηρεύς και Σελόντα από τις Amerra Capital Management και Mubadala (MDC Industry Holding Company).

Η ανάρτηση της απόφασης από πλευράς DG Comp θα πρέπει να αναμένεται μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Σημειώνεται πως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης των Νηρέα και Σελόντα και τη δημιουργία ενός κοινού σχήματος με τη Andomeda, η DG Comp είχε θέση ως όρο την εκποίηση ιχθυοτροφείων των Νηρέα και Σελόντα που παράγουν περίπου 10.000 τόνους ιχθύων, μαζί με τα σχετικά συσκευαστήρια ίδιας δυναμικότητας και εκκολαπτηρίων που παράγουν περίπου 50 εκατ. τεμάχια γόνου καθώς και τη μεταφορά στους υποψήφιους αγοραστές της σχετικής τεχνογνωσίας στα προγράμματα έρευνας και αναπαραγωγής.

Αν σου άρεσε κάνε