Αυτές τις προμήθειες «κόβουν» οι τράπεζες

Αυτές τις προμήθειες «κόβουν» οι τράπεζες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:12 Δημιουργία 01/11/19, 16:27

Σε αναπροσαρμογή των προμηθειών τους προχωρούν από σήμερα οι τράπεζες, ύστερα από το κάλεσμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επανεξετάσουν τις χρεώσεις στις συναλλαγές.

Η κίνηση γίνεται από τις Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και την Alpha Bank.

Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις των τραπεζών:

Οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα έχουν οποιαδήποτε επιβάρυνση κατά την ανάληψη μετρητών μέσω Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ATM) τρίτων Τραπεζών στα νησιά όπου η ίδια δεν διατηρεί δικό της ΑΤΜ. Το κόστος ανάληψης που επιβάλλει ο πάροχος του ΑΤΜ στις περιπτώσεις αυτές, απορροφάται εξολοκλήρου από την Tράπεζα Πειραιώς.

Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς μηδενίζει το κόστος σειράς εργασιών μέσω ΔΙΑΣ σε ΑΤΜ τρίτων τραπεζών, όπως:

• Ερώτηση Υπολοίπου

• Αλλαγή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)

• Απεμπλοκή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)

Η Εθνική Tράπεζα ανακοινώνει ότι αναπροσαρμόζει τις προμήθειες των τραπεζικών εργασιών της ως εξής:

1. Επιστροφή του κόστους που συνεπάγεται η συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, σε 25 περιοχές όπου η Εθνική Tράπεζα δεν διαθέτει ΑΤΜ ή κατάστημα.

2. Μη εφαρμογή προμήθειας για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών στο ΑΤΜ.

3. Κατάργηση χρέωσης για την επανέκδοση και αποστολή προσωπικού κωδικού PIN.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Tράπεζα ενθαρρύνει την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, γεγονός που συνεπάγεται τον περιορισμό χρήσης μετρητών και αποτελεί τάση που παρατηρείται διεθνώς και είναι προς όφελος της επίσημης οικονομίας. Η Εθνική Τράπεζα παραμένει σε εγρήγορση σε σχέση με τις χρεώσεις και παράλληλα εργάζεται συστηματικά για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της σε όλα τα κανάλια εξυπηρέτησής τους.

Η Eurobank ανακοίνωσε την κατάργηση της χρέωσης προμήθειας της επανέκδοσης προσωπικού κωδικού PIN χρεωστικών καρτών με άμεση ισχύ από σήμερα, 1η Νοεμβρίου.

Ακόμα, η τράπεζα ανακοίνωσε πως προχωρά και στην κάλυψη της χρέωσης Direct Access Fee (DAF) όπου δεν υπάρχει κατάστημα ή ATM Eurobank σε ακόμα 14 νησιά, πέρα των 16 που ίσχυε η κάλυψη από την αρχή Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι 14 νέες περιοχές είναι οι εξής: Λέρος, Νίσυρος, Χάλκη, Ικαρία, Αγαθονήσι, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Μεγανήσι, Ύδρα, Μέθανα, Αγκίστρι, Κέα, και Ελαφόνησος. Ως εκ τούτου καλύπτονται συνολικά 30 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ότι «η τράπεζα παρεμβαίνει και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου διαπιστώνεται ότι προκύπτει ανάγκη.

Η Alpha Bank προχωρά σε κατάργηση των χρεώσεων για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών για 16 νησιά.

Η εφαρμογή των μηδενικών χρεώσεων θα ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου και αφορά στα νησιά Αγ. Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Αλόννησος, Ανάφη, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Καστελλόριζο, Κίμωλος, Σαμοθράκη, Σίκινος, Σκύρος, Σχοινούσα, Οινούσσες, Χάλκη και Ψαρά.

Αν σου άρεσε κάνε