Προσφορές από Mytilineos και ΤΕΡΝΑ για τους σταθμούς του καλωδίου της Κρήτης

Προσφορές από Mytilineos και ΤΕΡΝΑ για τους σταθμούς του καλωδίου της Κρήτης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:25 Δημιουργία 04/11/19, 16:19

Δύο προσφορές από ισάριθμες κοινοπραξίες κατατέθηκαν στον διαγωνισμό για τους σταθμούς μετατροπής της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, που διενεργείται από τη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ Αριάδνη Interconnection.

Όπως κάνει γνωστό με non paper, η Αριάδνη Interconnection, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, πρόκειται για τα επενδυτικά σχήματα ΤΕΡΝΑ – SIEMENS και Mytilineos – General Electric – NARI.

Όπως διευκρινίζεται, το έργο αφορά τη Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση δυο Σταθμών Μετατροπής Εναλλασσόμενου/Συνεχούς Ρεύματος και ενός Υποσταθμού για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2 x 500 MW).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380.000.000 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 36 μήνες. Το Έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών για τους Σταθμούς Μετατροπής, η Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής μπαίνει σε τροχιά πλήρους υλοποίησης. Η Αριάδνη Interconnection θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο στις αρχές του 2020 να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με όλους τους αναδόχους του Έργου και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευή», αναφέρουν σχετικά πηγές της εταιρείας.

Αν σου άρεσε κάνε