Στη Royal Sugar τα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Ημαθία και Σέρρες

Στη Royal Sugar τα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Ημαθία και Σέρρες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:23 Δημιουργία 05/11/19, 16:57

TAGS

Στα χέρια της Royal Suger περνούν τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Πλατή Ημαθίας και Σέρρες, όπως έγινε γνωστό από τη τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιο της ΕΒΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ της ΕΒΖ, της τράπεζας Πειραιώς που η βασική πιστώτρια της εταιρείας και της Royal Sugar.

Η μίσθωση των δύο εργοστασίων, κρίθηκε επιβεβλημένη για τον απορρόφηση της φετινής τευτλοπαραγωγής περίπου 18.000 στρεμμάτων, καθώς η ΕΒΖ έχει διακόψει τη λειτουργία της, ενώ το τίμημα που θα καταβληθεί ανέρχεται στις 210.000 ευρώ.

Η απόφαση για τη μίσθωση των συγκεκριμένων παραγωγικών εγκαταστάσεων, λαμβάνεται εν αναμονή της ετυμηγορίας του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στο οποίο έχει κατατεθεί αίτηση για την υπαγωγή της ΕΒΖ στο άρθρο 106 β' και δ' του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταθέσει η τράπεζα Πειραιώς, προβλέπει την κατάτμηση στης ΕΒΖ σε τρεις εταιρείες ειδικού σκοπού. Στην πρώτη εταιρεία, θα περάσουν οι θυγατρικές εταιρείες της Σερβίας, στη δεύτερη, τα βιομηχανικά ακίνητα της εταιρείας στην Ελλάδα και στην τρίτη, τα real estate assets, ώστε στη συνέχεια να πουληθούν ως ανεξάρτητα τμήματα.

Αν σου άρεσε κάνε