Αναβάθμιση 3 συστημικών τραπεζών από τον S&P

Αναβάθμιση 3 συστημικών τραπεζών από τον S&P

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 08/11/19, 20:01

Στην πιστοληπτική αναβάθμιση της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha Bank από Β- σε Β προχώρησε την Παρασκευή ο Standard & Poor's, ενώ αναθεωρεί θετικά και τις προοπτικές της αξιολόγησης B- της Τράπεζας Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών αντανακλά τη βελτιωμένη οικονομία και το μικρότερο ρίσκο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο οίκος συμπεριλαμβάνει στην ανάλυσή του και τις μακροοικονομικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας τονίζοντας πως μετά τα προγράμματα στήριξης, τα θεμελιώδη της οικονομίας βελτιώνονται, η αγορά ακινήτων πλέον έχει θετικές προοπτικές, το σχέδιο Ηρακλής θα επιταχύνει τη θεραπεία των ισολογισμών των τραπεζών και το ευρύτερο περιβάλλον θα λειτουργήσει θετικά στα αποτελέσματά τους.

«Θεωρούμε ότι η τρέχουσα ανάκαμψη στο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα ενισχύεται, κάτι που βλέπουμε να επιδρά θετικά στο χρηματοπιστωτικό προφίλ των ελληνικών τραπεζών. Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει ανάπτυξη περίπου 2,5% κατα μέσο όρο κάθε χρόνο ως το 2022, σημαντικά υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς η εγχώρια ζήτηση θα δυναμώνει και οι καλές εξαγωγικές επιδόσεις θα συνεχίζονται», αναφέρει ο S&P στην ανάλυση της αξιολόγησής της.

Αν σου άρεσε κάνε