BBG: Προς εγγύηση 26 εκατ. δολαρίων από τον Τ. Λαβίδα

BBG: Προς εγγύηση 26 εκατ. δολαρίων από τον Τ. Λαβίδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:08 Δημιουργία 13/11/19, 15:06

TAGS

Εγγύηση ύψους 26 εκατ. δολαρίων έχει προτείνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γιος του Θανάση Λαβίδα, της Lavipharm,εν αναμονή της δίκης του για τον φερόμενο ρόλο του σε παράνομη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικών με επενδυτικές κινήσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι ένα από τα έξι άτομα που κατηγορούνται για εμπλοκή σε ένα σχέδιο δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Αρχικά συνελήφθη ο Μπράιεν Κόεν, στέλεχος στη βαθμίδα αντιπροέδρου της Goldman Sachs.

Στην καταγγελία που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Κόεν κατηγορείται ότι διέρρεε απόρρητες πληροφορίες για περίπου τρία χρόνια με αντάλλαγμα χρήματα, στο πλαίσιο διεθνούς κυκλώματος διαρροής πληροφοριών, που απέφερε στους συμμετέχοντες παράνομα κέρδη ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

Αρχικά η δικαστής Ντενίς Κόουτ αρνήθηκε πρόταση εγγύησης ύψους 500.000 δολαρίων που προσέφερε η νομική ομάδα του Τηλέμαχου Λαβίδα, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να διαφύγει για να αποφύγει τη δίωξη. Αντ’ αυτού, τον έστειλε στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν, όπου αυτοκτόνησε τον Αύγουστο ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας και βιασμούς ανηλίκων.

Ο Λαβίδας, που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, επέστρεψε με τη νέα πρόταση, δάνειο 25 εκατ. δολαρίων, για το οποίο θα προσημειωθεί το πολυτελές συγκρότημα Upper East Side της οικογένειας του, ύψους 11,2 εκατ. δολαρίων, όπου θα είναι περιορισμένος, με ειδικό βραχιόλι, με την έγκυο σύζυγό του και το παιδί του ηλικίας 16 μηνών.

Επιπλέον, τέσσερις φίλοι και μέλη της οικογένειας θα υπογράψουν πρόσθετο δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, με τους τρεις να βάζουν υποθήκη τα σπίτια τους. Ο Λάβιδας θα εξετάσει επίσης την πρόσληψη ιδιωτικών φρουρών για να τον παρακολούν.

Αν σου άρεσε κάνε