Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον όμιλο Olympia

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον όμιλο Olympia

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 19/11/19, 19:26

Νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε η γενική συνέλευση του Ομίλου Olympia. Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα και καθόρισε τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του, ως ακολούθως:

- Γιάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος

- Carla Cico, Αντιπρόεδρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

- Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

- Muriel de Lathouwer, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

- Δημήτριος Γκούμας, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

- Τατιάνα Φαφαλιού, μη εκτελεστικό μέλος

- Χρήστος Καλογεράκης, μη εκτελεστικό μέλος

- Γιώργος Ξηρουχάκης, εκτελεστικό μέλος

- Γιάννης Παντολέων, εκτελεστικό μέλος.

Η Carla Cico διαθέτει σημαντική εμπειρία στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, με πολυετή θητεία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα ενώ η Muriel de Lathouwer διαθέτει μακρά πορεία στον κλάδο του ΙΤ και της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τη διεθνή εμπειρία τους, θα συμβάλλουν περαιτέρω στην υιοθέτηση διεθνών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, αλλά παράλληλα, με την πολυετή εμπειρία τους, θα προσδώσουν αξία και στην επιχειρηματική ανάπτυξη του ομίλου.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Olympia μέσα από το όραμα του ιδρυτή του, έχει μετεξελιχθεί σε έναν διεθνή επενδυτικό Όμιλο με πολυσχιδή παρουσία σε 9 χώρες στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα από 6 θυγατρικές εταιρείες. Το νέο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης που εφαρμόζει διασφαλίζει την ουσιαστική εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, για να προστατεύονται επαρκώς οι μέτοχοι, οι εργαζόμενοι καθώς και όσοι συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον Όμιλο Olympia, με κυρίαρχο στόχο την μακροβιότητα του οργανισμού, την αρμονική συνύπαρξη τωρινών και μελλοντικών μετόχων, αλλά και τις μελλοντικές συνεργασίες με ξένους επενδυτές.

Αν σου άρεσε κάνε