Lamda Development: Ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα η ΑΜΚ

Lamda Development: Ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα η ΑΜΚ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:49 Δημιουργία 23/11/19, 13:44

Ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί η μεγάλη ΑΜΚ ύψους 650 εκατ. ευρώ της Lamda Development, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Οδυσσέας Αθανασίου.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως και για το χρονοδιάγραμμα της αύξησης απαιτείται σειρά εγκρίσεων.

Στο περιθώριο της έκτακτης ΓΣ, ο ίδιος ρωτήθηκε και για τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας καζίνο στο Ελληνικό, που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο (είναι μία από τις λεγόμενες αναβλητικές αιρέσεις), ώστε να υπογραφεί η τελική σύμβαση για την αξιοποίηση της έκτασης και να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός φαίνεται πως οδεύει προς σημαντική καθυστέρηση, αφού όλα δείχνουν πως οι τελικές αποφάσεις για το πρώτο στάδιο, την εξέταση των νομιμοποιητικών εγγράφων από την οποία θα κριθεί η παραμονή ή όχι ενός υποψηφίου, πάνε για τον Δεκέμβριο.

Σε ερώτηση για τυχόν καθυστερήσεις λόγω προσφυγών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο κ. Αθανασίου υποστήριξε πως «εμείς προετοιμαζόμαστε ώστε να ξεκινήσουμε το έργο με βάση το πλάνο. Προσφυγές υπήρχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, υπάρχουν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα υπάρχουν. Για να ξεκινήσουμε το έργο υπάρχουν οι αναβλητικές αιρέσεις οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν, αυτό λέμε εξ’ αρχής και αυτό λέμε και τώρα. Θεωρούμε ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς και προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε καθ’όλα έτοιμοι».

Σημειώνεται πως χθες, έγιναν γνωστοί οι όροι της αύξησης κεφαλαίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Develοpment να υποστηρίζει πως εντός της ημέρας είχε προγραμματιστεί η κατάθεση του ενημερωτικού δελτίου και πως η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές τράπεζες για το κοινοπρακτικό δάνειο των 850 εκατ. ευρώ είναι «θέμα ωρών».

Ο κ. Αθανασίου είπε, επίσης, χθες πως στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου (πιθανώς στις 12 του επόμενου μήνα) θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το υπόλοιπο τμήμα του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC).

Στο ένα τμήμα του πρώην IBC λειτουργεί πλέον το εμπορικό κέντρο Golden Hall και η Lamda Develοpment προωθεί επένδυση 25 εκατ. για την αναβάθμιση και του υπολοίπου με χώρους ψυχαγωγίας, κ.α.. Το τελευταίο τμήμα του κτιρίου, στο οποίο θα λειτουργεί το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων υπολογίζεται να ανοίξει γύρω στο Πάσχα του 2020.

Αν σου άρεσε κάνε