Στην Andromeda Seafood η πλειοψηφία των Νηρέα και Σελόντα - Η επόμενη μέρα

Στην Andromeda Seafood η πλειοψηφία των Νηρέα και Σελόντα - Η επόμενη μέρα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:07 Δημιουργία 28/11/19, 10:05

Ολοκληρώθηκε το κορυφαίο deal στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, με την Andromeda Seafood να εξαγοράζει από τις πιστώτριες τράπεζες την πλειοψηφία των μετοχών των Νηρέα και Σελόντα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την εξαγορά, θα ακολουθήσουν δημόσιες προτάσεις προς τους μετόχους μειοψηφίας σε Νηρέα και Σελόντα.

Το deal αυτό οδηγεί στη σύμπραξη των τεσσάρων μέχρι μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, καθώς το ενεργητικό Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες έχει απορροφηθεί από τη Σελόντα, ενώ η Ανδρομέδα θα ενταχθεί και αυτή στον νεοσχηματιζόμενο όμιλο των Νηρέα και Σελόντα.

Όπως προβλέπεται, ο νέος μεγαλοϊδιοκτήτης θα καταβάλει έως δέκα εκατ. ευρώ στις τράπεζες για την εξαγορά των μετοχών και επιπλέον 90 εκατ. ευρώ με τη μορφή υποχρεωτικά μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων σε Νηρέα και Σελόντα, προκειμένου αυτές να αποπληρώσουν τραπεζικό δανεισμό 40 εκατ. και να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, Νηρέας και Σελόντα αναδιαρθρώνουν σε βάθος δεκαετίας το σύνολο του τραπεζικού τους δανεισμού με ένα επιτόκιο της τάξεως του Euribor +3%.

Επίσης, Nηρέας και Σελόντα θα κόψουν τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις μέσα από την είσπραξη των 51 εκατ. ευρώ λόγω της πρόσφατης πώλησης μέρους των μονάδων τους σε τρίτους.

Τέλος, στη λίστα με τις προτεραιότητες των νέων ιδιοκτητών, είναι η υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων.

Αν σου άρεσε κάνε