Μείωση φορολογίας ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των τηλεπικοινωνιών

Μείωση φορολογίας ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των τηλεπικοινωνιών

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:46 Δημιουργία 06/12/19, 14:58

Το αίτημα περί μείωσης της φορολογίας επανέλαβαν στον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι δεσμεύτηκαν σε επανεξέταση των χρεώσεων τους, κατόπιν προτροπής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

Οι διοικήσεις των τριών εταιρειών έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της εξαιρετικά υψηλής φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία και επανέλαβαν πως υπάρχουν περιπτώσεις πελατών με συμβόλαιο όπου οι φόροι αντιστοιχούν σχεδόν στο 50% του λογαριασμού. Κατά πληροφορίες, έλαβαν εκ νέου υποσχέσεις περί μείωσης στο μέλλον.

Όμως πρόκειται για φόρο με εξαιρετικά υψηλή εισπραξιμότητα (αφού αν θέλει φορολογούμενος να έχει τηλέφωνο πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό, μαζί με τον απίστευτα υψηλό φόρο!) και θεωρείται δύσκολη η μείωσή του καθώς εξασφαλίζονται σίγουρα έσοδα για το δημόσιο.

Στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών επισημαίνουν πως οι εταιρείες είχαν ήδη προχωρήσει σε μειώσεις (μέσω προσφορών για απεριόριστο data το Σαββατοκύριακο ή τις γιορτές, μέσω διπλασιασμού των δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια κατηγορία πελατών, κ.α.).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι θέμα ημερών το ποιος θα κάνει πρώτος το βήμα με την επίσημη ανακοίνωση νέων, φθηνότερων, πακέτων (στην ουσία οι πελάτες θα έχουν διπλάσια data με την ίδια τιμή) ώστε να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές.

Αν σου άρεσε κάνε