Οι βασικοί άξονες του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ

Οι βασικοί άξονες του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:04 Δημιουργία 10/12/19, 10:02

Τους βασικούς άξονες του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΕΗ, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα ως το τέλος του χρόνου, περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης.

Ειδικότερα, κατά τις επαφές που είχε χθες στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου της Capital Link με κεντρικό θέμα «Επενδύστε στην Ελλάδα», ο κ. Στάσσης αναφέρθηκε στην απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το 2028, προκειμένου η χώρα να καλύψει τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και να μειωθεί το κόστος της ενέργειας δεδομένου ότι η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη επιβαρύνεται με το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα που έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Το μήνυμα του προέδρου της ΔΕΗ κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο της Capital link ήταν ότι «η ΔΕΗ έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο το οποίο θα ανακοινώσει σύντομα και, εκτός από την απολιγνιτοποίηση έχει άλλους τρεις βασικούς άξονες:

-τη μετεξέλιξή της από ουραγό σε πρωταγωνιστή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ

-την ψηφιοποίηση των δικτύων και

-την εμπορική πολιτική με επίκεντρο τον πελάτη.

Σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές το πλάνο περιλαμβάνει αυτόνομη ανάπτυξη αλλά και συνεργασίες με τρίτους για την επέκταση της παρουσίας της ΔΕΗ στο χώρο της «πράσινης» ενέργειας που σήμερα είναι πρακτικά μηδενική. Η ψηφιοποίηση των δικτύων συνδέεται και με την μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και αποσκοπεί στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών, την παροχή νέων υπηρεσιών και την υποστήριξη της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η νέα εμπορική πολιτική θα περιλαμβάνει εξάλλου την παροχή νέων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές (π.χ. για επισκευές - συντήρηση οικιακών συσκευών και εξοπλισμού) αλλά και εκπτωτικά πακέτα για τους καταναλωτές που θα δεσμευτούν με συμβόλαιο ορισμένου χρόνου ως προς την παραμονή τους στην επιχείρηση.

Αν σου άρεσε κάνε