Με πάνω από 700 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ της Lamda

Με πάνω από 700 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ της Lamda

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:39 Δημιουργία 16/12/19, 21:36

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, καθώς συγκεντρώθηκαν κεφάλαια άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους καινούργιους μετόχους είναι και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ενώ τα δικαιώματά τους εξάσκησαν . όλοι οι βασικοί μέτοχοι οι οποίοι και είχαν εγγραφεί στην αύξηση, μεταξύ των οποίων οι Consolidated Lamda Holdings (51%) και η Voxcove Holdings (10%).

Σημειωτέον ότι μετά την ανακοίνωση της αύξησης, σημαντικές θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda έχουν αποκτήσει ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Aegean που αγόρασε μετοχές της Lamda (1,66%), η ΟΡΥΜΗΛ, συμφερόντων Οδυσσέα Κυριακόπουλου (0,685%) και οι HSBC (για λογαριασμό πελάτη της), Gama και Bienville (2,75%).

Εξ αρχής ο όμιλος Λάτση είχε δεσμευθεί ότι θα καλύψει το σύνολο σχεδόν αδιάθετων δικαιωμάτων, με την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών να έχει οριστεί στα 6,7 ευρώ με αναλογία 1,21 νέες μετοχές για κάθε μια υφιστάμενη.

Συνολικά, το ύψος των κεφαλαίων τα οποία θα επενδύσει ο όμιλος μέσα στην πρώτη πενταετία για το project του Ελληνικού, συμπεριλαμβανομένων των δύο πρώτων δόσεων για την καταβολή του τιμήματος αγοράς της έκτασης, ύψους 467 εκατ., ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε