Προχωρά από την κυβέρνηση η επένδυση στο ξενοδοχείο «Blue Ιris» στη Μύκονο

Προχωρά από την κυβέρνηση η επένδυση στο ξενοδοχείο «Blue Ιris» στη Μύκονο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:22 Δημιουργία 20/12/19, 14:20

Εγκρίθηκε σήμερα, από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, υπό την προεδρία του γγ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα, το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής μονάδας «Blue Ιris» στη Μύκονο.

Υπενθυμίζεται ότι φορέας της επένδυσης είναι η «Blue iris» της AGC Equity Partners. Η επένδυση ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της. Το έργο αποτελείται από ένα χωριό, απόλυτα εναρμονισμένο στη μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, με ξενοδοχειακή μονάδα 192 κλινών. Στην εγκατάσταση θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ενώ η μετακίνηση μέσα στο χωριό θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα προωθηθεί άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 θα δύναται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και έπειτα να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Μαντζούφας δήλωσε: «Το έργο αυτό αποτελεί το δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα μετά το "Ellounda Hills" που εγκρίνεται επί της νέας κυβέρνησης. Οι χρόνοι και η ποιότητα ανταπόκρισης των δημόσιων υπηρεσιών σε σοβαρές στρατηγικές επενδύσεις είναι πλέον εντυπωσιακοί και θα προσπαθούμε κάθε μέρα να συντονίζουμε και να προωθούμε σημαντικές αναπτυξιακές επενδύσεις με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στην πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομία της χώρας μας». «Με τη σημερινή έγκριση στέλνεται και ένα μήνυμα σε διεθνείς και Έλληνες επενδυτές ότι οι σοβαρές επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες και προσχωρούν με απόλυτη ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, χωρίς καμία παρέκκλιση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε