Q&R-Profile: Έργο 1,9 εκατ. ευρώ για το σύστημα μισθοδοσίας στο Δημόσιο

Q&R-Profile: Έργο 1,9 εκατ. ευρώ για το σύστημα μισθοδοσίας στο Δημόσιο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:00 Δημιουργία 02/01/20, 14:59

Την Τρίτη 31/12/2019 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Ένωσης Εταιρειών «QUALITY & RELIABILITY Α.Ε. - PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE A.E..» και του υπουργείου Οικονομικών για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη εφαρμογών υποστήριξης Ενιαίας Αρχής Πληρωμής Μισθοδοσίας», με συμβατική αξία 1.903.432,58 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ 24%.

Η Q&R συμμετέχει στην Ένωση με ποσοστό 50% ενώ αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση συστήματος υπολογισμού και εκκαθάρισης της μισθοδοσίας όλων των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο μέσω της ανάλυσης και καταγραφής των απαραίτητων στοιχείων και των διαδικασιών που απαιτούνται για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δεδομένων που θα διατεθούν, καθώς και την καταγραφή όλων των παραμέτρων και διαδικασιών εκκαθάρισης ανά φορέα ή και υπηρεσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσω του έργου:

• Θα ωφεληθεί το κράτος στην προσπάθεια για εξυγίανση και ορθολογική διαχείριση των πάσης φύσεως πληρωμών με τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και την εξοικονόμηση πόρων με ωφέλεια προς τους πολίτες και την κοινωνία.

• Θα μειωθεί η γραφειοκρατία με την κατάργηση μεγάλου μέρους διακίνησης πληροφοριών με χαρτί και αντικατάστασή του με ηλεκτρονικά αρχεία.

• Θα μειωθεί το διαχειριστικό κόστος σε όλα τα στάδια επεξεργασίας της μισθοδοσίας.

• Θα μειωθούν τα λάθη υπολογισμών, πληρωμών κλπ, ενώ θα αποτρέπονται άλλες αστοχίες δεδομένου ότι θα υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση και λύση κάθε θέματος ή προβλήματος καθώς και πλήρης μηχανογραφική κάλυψη.

• Θα υπάρχει ενιαία, διαφανής και απόλυτα ελεγχόμενη διαδικασία υπολογισμού και εκκαθάρισης μισθοδοσίας για όλους όσοι μισθοδοτούνται από το Δημόσιο.

• Θα είναι ευκολότερη και ταχύτερη η συμμόρφωση αλλά και επικαιροποίηση των νομοθετικών αλλαγών και κανόνων υπολογισμού της μισθοδοσίας.

Αν σου άρεσε κάνε