Autohellas: Στα 10 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Euroxx

Autohellas: Στα 10 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Euroxx

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:36 Δημιουργία 14/01/20, 11:34

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή της Autohellas στα 10 ευρώ ανά μετοχή, από 8,07 ευρώ προηγουμένως (τιμή προσαρμοσμένη για το split μετοχών), προχώρησε η Euroxx Securities, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “overweight”.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αναμένει η Αutohellas να επωφεληθεί των σταθεροποιητικών τάσεων του ελληνικού τουριστικού τομέα, ενώ η μείωση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων φέρνει βελτίωση στα κόστη. Επιπλέον, θεωρεί πως η στρατηγική της Αutohellas να αυξήσει την παρουσία της στον τομέα της εμπορίας νέων αυτοκινήτων έχει ήδη αρχίσει να καρπώνεται τα οφέλη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, παρά τον έντονο ανταγωνισμό και τα χαμηλά περιθώρια.

Κατά την Euroxx Sec, το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο προσφέρει ισχυρή δυναμική στην κερδοφορία της Αutohellas, με τις πωλήσεις του ομίλου, τα επαναλαμβανόμενα EBITDA και τον σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή για το διάστημα 2018-2021, να εκτιμάται πως θα εμφανίζουν αύξηση κατά 10%, 7% και 8,4% αντίστοιχα. Εκτιμά επίσης πως κινητήριος δύναμη των μελλοντικών επιδόσεων θα είναι η εγχώρια δραστηριότητα της εμπορίας οχημάτων, με τη στήριξη της ταχείας ανάκαμψης της αγοράς και των πρόσφατων εξαγορών. Στήριξη αναμένεται να δώσει και ο τομέας της μακροενοικίασης (LTR).

Όπως επισημαίνει η Euroxx Sec, με το εκτιμώμενο για το 2020 P/E και EV/EBIT στο 9x και 9,6x αντίστοιχα, η Αutohellas διαπραγματεύεται με discount μεγαλύτερο του 20% έναντι των αντίστοιχων εταιρειών, κάτι που εν μέρει μόνο δικαιολογείται από το μικρότερο μέγεθός της.

Η θετική άποψη της χρηματιστηριακής βασίζεται στην ισχυρή θέση της Αutohellas στην αγορά, την ποιοτική διοίκηση, τα αμυντικά χαρακτηριστικά της, και τις καλές προοπτικές ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε