ΟΤΕ: Αποστάσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζόμενων για τη ΣΣΕ

ΟΤΕ: Αποστάσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζόμενων για τη ΣΣΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 16/01/20, 17:28

TAGS

Με αποστάσεις να παραμένουν μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και των εργαζόμενων του Ομίλου συνεχίζονται οι συζητήσεις για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας των εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ), στο πλαίσιο των συζητήσεων οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επανέλαβαν τα βασικά σημεία της πρότασης που κατέθεσαν, τα οποία αφορούν σε τριετή ΣΣΕ με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, πραγματικές αυξήσεις για όλους και υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE και σε όλες τις θυγατρικές.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η πλευρά της Διοίκησης πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ για πάνω από ένα χρόνο, αύξηση 3,5% για τους νέους εργαζόμενους και 35ωρο και αύξηση 1% στους παλιούς, χωρίς να απορρίπτεται κατηγορηματικά η υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE.

«Αυτή η νέα πρόταση της Διοίκησης απέχει πολύ από τις ανάγκες των συναδέλφων μας, άλλα καλωσορίζουμε την επιστροφή της εταιρείας σε έναν γόνιμο διάλογο που στόχο έχει να επαναφέρει την ηρεμία στην εταιρεία», αναφέρει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Η τοποθέτηση του ΟΤΕ

Από την πλευρά της διοίκησης, τονίζεται ότι παρότι το κλίμα εμπιστοσύνης και του καλόπιστου διαλόγου έχει κλονιστεί το προηγούμενο διάστημα, στη συνάντηση φάνηκε ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στην εταιρεία και τους εργαζομένους.

«Ωστόσο», συνεχίζει, «η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη και ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όπως έγινε γνωστό, ο διάλογος των δύο πλευρών θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

«Η εταιρεία δηλώνει ότι πάντα επιδιώκει τον εποικοδομητικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και προσβλέπει στην επίτευξη συμφωνίας για υπογραφή ΣΣΕ, όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι προς όφελος όλων, να προχωρήσουμε στο μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με συνεργασία και εμπιστοσύνη», καταλήγει η ενημέρωση του ΟΤΕ.

Αν σου άρεσε κάνε