Στο CVC οι μαρίνες της Dogus στην Ελλάδα

Στο CVC οι μαρίνες της Dogus στην Ελλάδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:04 Δημιουργία 17/01/20, 09:00

Τις μαρίνες της D-Marin, του τουρκικού ομίλου Dogus, που ελέγχει ο Τούρκος μεγιστάνας Φερίτ Σαχένκ, στην Ελλάδα, στην Κροατία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησε η CVC Capital partners μέσω του CVC Capital.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το fund CVC απέκτησε τις συμμετοχές της D-Marin στις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, των Γουβιών στην Κέρκυρα και της Λευκάδας.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική εταιρεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις μαρίνες της στην Τουρκία, με τον όμιλο της Dogus να διατηρεί την ιδιοκτησία τους.

Ο István Szoke, Διευθύνων Σύμβουλος της CVC Capital Partners, δήλωσε: "Με όχημα το παγκόσμιο δίκτυο και την εμπειρία της CVC, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε την κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης μαρινών παγκοσμίως τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσω των εξαγορών.

Από την πλευρά του ο Burak Baykan, Διευθύνων Σύμβουλος της D-Marin, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη της CVC, ενός κορυφαίου παγκόσμιου επενδυτή, για να επεκτείνουμε τη D-Marin διεθνώς και να μεταφέρουμε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο”.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2018, η Ευρωπαϊκή τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) απέκτησε ποσοστό 25% στην D-Marin.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Dogus ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την Ιονική Ξενοδοχειακή, την εταιρεία που ελέγχει το Hilton της Αθήνας, ενώ είχε προηγηθεί η πώληση των γραφείων του ομίλου στην ελληνική πρωτεύουσα. Κινήσεις στις οποίες αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Φ.Σαχένκ καθώς ο όμιλος του οποίου ηγείται υπέστη ζημιές εξαιτίας της κρίσης που πλήττει την τουρκική οικονομία.

Το CVC Capital έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα, στον χώρο της υγείας, ελέγχοντας τα ιδιωτικά νοσοκομεία «Υγεία» και Metropolitan.

Αν σου άρεσε κάνε