Ανοδικό περιθώριο στην τιμή-στόχο για την Πειραιώς θέτει η JP Morgan

Ανοδικό περιθώριο στην τιμή-στόχο για την Πειραιώς θέτει η JP Morgan

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:26 Δημιουργία 04/02/20, 12:22

«Φιλόδοξο» χαρακτηρίζει τον σχεδιασμό της Τράπεζας Πειραιώς για τη μείωση των κόκκινων δανείων η JP Morgan σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί σύσταση «underweight» και την τιμή-στόχο των 2,4 ευρώ.

Ο οίκος σημειώνει ότι οι στόχοι της διοίκηση της τράπεζας είναι πιο αισιόδοξοι από τις τρέχουσες προβλέψεις του, και ενώ εξαρτώνται από την επιτυχή εκτέλεση, θέτουν ανοδικό περιθώριο στη σύσταση και την τιμή-στόχο για την τράπεζα.

Όπως αναφέρει, το πλήγμα στα κεφάλαια από τις τιτλοποιήσεις των NPEs εκτιμάται στο 1,8% περίπου, με την τράπεζα να αναμένει ότι θα ολοκληρώσει το έτος με κεφαλαιακό δείκτη 13,5%, υψηλότερα από το όριο που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Η JP Morgan επισημαίνει ότι αναμένει διατήρηση του υψηλού ενδιαφέροντος για τα ελληνικά μη εξυπηρετούμενα στοιχεία ενεργητικού, καθώς βελτιώνονται τόσο οι αποτιμήσεις όσο και τα περιθώρια ανάκτησης. Ο οίκος αναμένει τιτλοποιήσεις ως και 25 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες εντός του έτους.

Την ίδια στιγμή, τη σύσταση underperform και την τιμή - στόχο των 3,08 ευρώ για τη μετοχή της Πειραιώς διατηρεί η BofA, περιγράφοντας το πλάνο της Πειραιώς για εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs.

Ο οίκος διατηρεί την πρόβλεψη για καθαρά κέρδη 454 εκατ. ευρώ από την τράπεζα για το σύνολο της χρήσης 2019, με την πρόβλεψη για τα φετινά κέρδη να διαμορφώνεται στα 119 εκατ. ευρώ. Για το 2020 ο οίκος εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει κέρδη 160 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε