Αφήνει το «τιμόνι» της Credit Suisse ο Τιτζάν Τιάμ

Αφήνει το «τιμόνι» της Credit Suisse ο Τιτζάν Τιάμ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:26 Δημιουργία 07/02/20, 09:23

Την παραίτησή του από το «τιμόνι» της Credit Suisse ανακοίνωσε αιφνιδίως ο Τιτζάν Τιάμ.

Ο ίδιος θα αποχωρήσει από την ηγεσία της στις 14 Φεβρουαρίου και θα αντικατασταθεί από τον Τόμας Γκότσταϊν, επικεφαλής του ελβετικού τμήματος της Credit Suisse.

Σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο αναφέρει ότι έκανε δεκτή ομόφωνα την παραίτηση του Τιάμ, μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου του ελβετικού τραπεζικού ομίλου και των αποτελεσμάτων για το σύνολο του έτους. Ο πρόεδρος, Ουρς Ρόνερ, δήλωσε ότι η συνεισφορά του Τιάμ στην τράπεζα από το 2015 ήταν «τεράστια».

«Υπό την ηγεσία του, η Credit Suisse αναδιοργάνωσε τη στρατηγική μας, αποκατέστησε το κεφάλαιά μας, μείωσε το κόστος και το επιχειρηματικό ρίσκο», δήλωσε.

Η απόφαση έχει φόντο τη σύγκρουση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου και του Ρόνερ, η οποία κλιμακώθηκε μετά το πρόσφατο σκάνδαλο κατασκοπείας που υπονόμευσε τη φήμη της Credit Suisse.

Παρότι ο Τιάμ αθωώθηκε σε εσωτερική έρευνα και οι ευθύνες αποδόθηκαν σε στέλεχος του στενού του περιβάλλοντος, η Credit δυσκολεύεται να ξεπεράσει το «στίγμα» του σκανδάλου.

Αν σου άρεσε κάνε