Δ. Κουτσολιούτσος: Αδύναμο το ΔΣ να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της Folli Follie

Δ. Κουτσολιούτσος: Αδύναμο το ΔΣ να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της Folli Follie

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:33 Δημιουργία 07/02/20, 13:29

Για αδυναμία του Διοικητικού Συμβουλίου να ανταπεξέλθει στα προβλήματα» κάνει λόγο ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Folli Follie, Δ. Κουτσολιούτσος, ο οποίος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι στηρίζει την αρχική συμφωνία με τους ομολογιούχους.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι έχει στόχο να προχωρήσει η εξυγίανση της εταιρείας και συγκεκριμένα η «ομαλοποίηση μιας κατάστασης που δημιουργήθηκε και από λάθη της παλαιάς διοίκησης, τα οποία δεν αποποιούμαι».

Πιο αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 υπέβαλα αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας “Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρία” να πρoταθεί ως θέμα στην προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπήρξα ο δημιουργός του Ομίλου Folli Follie και παραμένω ο βασικός μέτοχος, αφού επι σειρά ετών διατηρώ αναλλοίωτο το ποσοστό μου. Η εταιρεία παρ’ όλη την κρίση που την ταλανίζει εδώ και περίπου δύο χρόνια και της εξ αυτής εγγενείς δυσκολίες συνεχίζει την εμπορική της δραστηριότητα χάρις κυρίως στο άξιο έμψυχο δυναμικό της που παραμένει πάντα στη θέση του.

Πρωταρχικός στόχος για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αυτές παραμένει η εξυγίανση της εταιρείας και η ομαλοποίηση μιας κατάστασης που δημιουργήθηκε και από λάθη της παλαιάς διοίκησης, τα οποία δεν αποποιούμαι.

Παρόλο που γνωρίζω ότι δεν θα υπάρχει συμμετοχή μου στα δρώμενα της εταιρείας, αυτό δεν με εμποδίζει να παρατηρώ με έκδηλη ανησυχία την πορεία της, η οποία βαίνει φθίνουσα τους τελευταίους μήνες, αλλά και την αδυναμία του Διοικητικού Συμβουλίου να ανταπεξέλθει στα προβλήματα, τόσο σε εκείνα που άπτονται της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά κυρίως αναφορικά με την εξυγίανση της εταιρείας μέσω μιας συμφωνίας με τους ομολογιούχους και εν δυνάμει επενδυτές, η οποία θα διασφαλίζει τους ομολογιούχους, τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην εταιρεία ανά τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία μου αυτή δεν αναιρεί την πλήρη υποστήριξη μου στην ανακοινωθείσα αρχική συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία θεωρώ ότι έχει καθυστερήσει παρά πολύ και η καθυστέρηση αυτή υπονομεύει πλέον σοβαρά τη λειτουργία της εταιρείας.

Η πρόταση της αναδιάρθρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οποία είχαμε ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρέχει τα εχέγγυα λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου απαλλαγμένου από οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή ή ίδιον συμφέρον, ώστε να οδηγηθεί η εταιρεία στην εξυγίανση.

Αν σου άρεσε κάνε