Με δάνεια ύψους 7,5 δισ. ευρώ η Eurobank στο σχέδιο «Ηρακλής»

Με δάνεια ύψους 7,5 δισ. ευρώ η Eurobank στο σχέδιο «Ηρακλής»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 25/02/20, 20:35

Αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής κατέθεσε η Eurobank, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η διοίκηση της τράπεζας στις 19 Δεκεμβρίου 2019 ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό για την πρόθεσή της, η τιτλοποίηση με την κωδική ονομασία Cairo (“Cairo”), συνολικού ποσού 7,5 δισ. ευρώ να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων ΗΡΑΚΛΗΣ.

Το Cairo απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις, διαφορετικού μεγέθους και με διαφορετικές κατηγορίες απαιτήσεων από δάνεια, τα Cairo I, II & III.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Eurobank ανακοινώνει σήμερα ότι, έχοντας εκπληρώσει όλες τις σχετικές προϋποθέσεις, υπέβαλε στο Υπουργείο Οικονομικών δύο (2) αιτήσεις σύμφωνα με τον ν. 4649/2019 (ΦΕΚ Α’ 206/16.12.2019) για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» των τιτλοποιήσεων Cairo Ι και Cairo ΙΙ. Τα αιτήματα αφορούν στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας 1.655 εκατ. ευρώ.

Η αίτηση για το Cairo ΙΙΙ θα ακολουθήσει, τις επόμενες εβδομάδες.

H τιτλοποίηση Cairo είναι η πρώτη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στην Ελλάδα για την οποία υποβάλλεται αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ. Μαζί με την τιτλοποίηση Pillar, που ολοκληρώθηκε το 2019, είναι οι πρώτες τιτλοποιήσεις NPEs στην Ελλάδα και αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της εμπροσθοβαρούς στρατηγικής της Euroban

Αν σου άρεσε κάνε