Μέτρα στήριξης ιδιωτών και επιχειρήσεων από την Alpha Bank

Μέτρα στήριξης ιδιωτών και επιχειρήσεων από την Alpha Bank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:12 Δημιουργία 30/03/20, 10:08

Μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας θέτει σε εφαρμογή η Alpha Bank διευκολύνοντας ιδιώτες και επιχειρηματίες πελάτες της να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερα δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την εξάπλωση της επιδημίας Covid-19.

Για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις - νομικά πρόσωπα, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους που πλήττονται άμεσα η έμμεσα από την παρούσα κρίση και έχουν ενήμερες οφειλές στην Τράπεζα έως και τις 31.12.2019, η Alpha Bank -εφόσον ο πελάτης επιθυμεί- μεταθέτει την καταβολή μέρους ή του συνόλου των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) της περιόδου 1.3.2020 έως 30.9.2020, στη λήξη του δανείου τους.

Για δάνεια που λήγουν πριν από τις 30.09.2020, παρέχεται η δυνατότητα παράτασης της λήξης έως και για εννέα (9) μήνες, χωρίς τροποποίηση των λοιπών όρων του δανείου. Το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει η Alpha Bank, σε συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας των ελληνικών τραπεζών, και αφορά όλους τους κλάδους που περιγράφονται στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση η Alpha Bank είναι σε διαρκή ετοιμότητα και επικοινωνία με επιχειρηματικούς πελάτες της που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας προκειμένου να εντοπίσει έγκαιρα τυχόν έκτακτες ανάγκες λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας και να υποστηρίξει το σύνολο των πελατών της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τρίμηνη Αναστολή Δόσεων για Ιδιώτες, Μικρές Επιχειρήσεις

Παράλληλα, η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι παραμένει δίπλα στους ιδιώτες, τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, στηρίζοντας με συνέπεια και υπευθυνότητα, την προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Έχοντας ήδη ξεκινήσει επικοινωνία με συνεπείς δανειολήπτες που ενδεχομένως πλήττονται από την παρούσα κατάσταση, και εφόσον διαπιστώνεται έκτακτη οικονομική δυσχέρεια, παρέχει προσωρινή διευκόλυνση με αναστολή των δόσεων των δανειακών τους υποχρεώσεων έως και τις 30.6.2020.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τις κυβερνητικές οδηγίες αλλά και του πλαισίου που η τράπεζα έχει θέσει σε εφαρμογή για την προστασία της υγείας των πελατών και του προσωπικού της, η Alpha Bank ενημερώνει τηλεφωνικά τους πελάτες της (Ιδιώτες, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Μικρές Επιχειρήσεις) για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται με τη συναίνεση των οφειλετών, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία σε κατάστημα.

Παράλληλα, η τράπεζα είναι σε πλήρη ετοιμότητα να εξυπηρετήσει, με εξατομικευμένες λύσεις, αιτήματα ρυθμίσεων προσαρμοσμένα στη μεσοπρόθεσμη οικονομική δυνατότητα των πελατών της.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσει να στηρίζει τους πελάτες της συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση της κρίσης και την επάνοδο στη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

Αν σου άρεσε κάνε