Αυξημένη παραγωγή χρυσού της Eldorado Gold στο α' τρίμηνο

Αυξημένη παραγωγή χρυσού της Eldorado Gold στο α' τρίμηνο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 20:45 Δημιουργία 10/04/20, 19:45

Σε ποσοστό 40% αυξήθηκε η συνολική παραγωγή χρυσού της Eldorado Gold το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου που ανακοίνωσε, χθες, ο καναδικός όμιλος.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της «Ελληνικός Χρυσός» παρήγαγε 115.949 ουγγιές χρυσού, με την παραγόμενη ποσότητα από το μεταλλείο της στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής να είναι η υψηλότερη των τελευταίων έξι τριμήνων, δηλαδή από τα τέλη του 2018.

Συγκριτικά με τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, το φετινό πρώτο τρίμηνο, η παραγωγή από την Ολυμπιάδα αυξήθηκε κατά 53% σε 15.181 ουγγιές από 9,9 χιλιάδες ουγγιές.

Συνολικά όμως, η παραγωγή του πρώτου τριμήνου υπήρξε χαμηλότερη σε σχέση με τις προβλέψεις λόγω κλιματολογικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις), ενώ η εταιρεία έχει θέσει, από τις 23 Μαρτίου, σε καθεστώς προστασίας και συντήρησης το μεταλλείο Λαμάκ (Lamaque) στον Καναδά, εφαρμόζοντας τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορoναϊού που έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας.

Λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με την πανδημία, η Eldorado Gold έχει αξιοποιήσει γραμμή πιστωτικής διευκόλυνσης, συγκεντρώνοντας κεφάλαια της τάξης των 150 εκατ. δολαρίων, τα οποία η εταιρεία δεν έχει άμεσα ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση όμως, η επιπρόσθετη ρευστότητα, όπως έχει αναφέρει η καναδική εταιρεία, θα χρησιμοποιηθεί, εάν χρειαστεί, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της. Για τη φετινή χρονιά η Eldorado Gold αναθεωρεί τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, ενώ θα προχωρήσει σε μείωση δαπανών, εάν απαιτηθεί.

Οπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, Τζορτζ Μπερνς, η εταιρεία δεν έχει ανάγκη τα συγκεκριμένα κεφάλαια, αλλά υπήρξε χρηματοοικονομικά ενδεδειγμένη κίνηση η άντλησή τους στο πλαίσιο της αξιοποίησης της υφιστάμενης πιστωτικής γραμμής. Επί ελληνικού εδάφους, ο καναδικός όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.

Αν σου άρεσε κάνε