Aegean: «Μονόδρομος» η μείωση του προσωπικού

Aegean: «Μονόδρομος» η μείωση του προσωπικού

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:31 Δημιουργία 02/05/20, 15:28

Ως «μονόδρομο» χαρακτηρίζει τη μείωση του προσωπικού της εταιρείας, η οποία έχει δεχτεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία, ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι απαιτούνται δύο με τρία χρόνια, ώστε η επιχείρηση να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.

Για το λόγο αυτό, ελπίζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης από το κράτος.

Ο πρόεδρος της Aegean βρέθηκε στον ψηφιακό επιχειρηματικό πάνελ, που οργάνωσε η Endeavor Greece με θέμα «Διοίκηση επιχειρήσεων σε ταραγμένους καιρούς», όπου αναφέρθηκε στο πως έζησε την όλη εμπειρία της καθήλωσης των αεροσκαφών αλλά και το μέλλον της αεροπορικής.

«Από τις 25 Φεβρουαρίου που είχαμε το outbreak στην Ιταλία ήμασταν σε κατάσταση συναγερμού καθώς αρχίσαμε να ψαχνόμαστε μαζί με τον ΕΟΔΥ για τυχόν κρούσματα στα αεροπλάνα, να κατεβαίνουν πληρώματα σε καραντίνα, γιατί ενδεχομένως ήταν μέσα σε αεροπλάνα τα οποία είχαν επιβάτες που πιθανόν να ήταν φορείς του ιού, να αλλάζουμε διαδικασίες για τον καθαρισμό και να αλλάζουμε διαδικασίες για το service», τόνισε ο κ. Βασιλάκης.

«Πριν ακόμη η Ελλάδα φθάσει στο γρήγορο lockdown, εμείς ήδη είχαμε επηρεαστεί λειτουργικά και σε επίπεδο ρίσκου για την υγεία του προσωπικού μας και των επιβατών μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι θα υπάρχει ένα πιο έντονο οικονομικό πρόβλημα», σημείωσε ο ίδιος.

«Μπορεί οι άλλες επιχειρήσεις να μπαίνουν στην φάση “επιστροφή στην κανονικότητα” όμως αυτό δεν ισχύει για εμάς. Εμείς γνωρίζουμε ότι για να βρεθούμε σαν κλάδος στα επίπεδα που βρισκόμασταν πριν την υγειονομική κρίση θα περάσουν 2 – 3 χρόνια άρα δυστυχώς είναι μονόδρομος η μείωση του κόσμου που απασχολούμε. Η άμεση δυσκολία που θα έχουμε είναι η επιλογή, ο τρόπος και ο χρόνος που θα πρέπει να γίνει αυτή η ενέργεια. Όταν δεν έχεις παραγωγή για κάποιους μήνες και δεν έχεις και εικόνα πόσο θα κρατήσει, μπορεί να ακούγετε σκληρό, αλλά δεν έχεις επιλογές, επεσήμανε.

«Ελπίζουμε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης από το κράτος που να μπορέσει να μας βοηθήσει και εμάς που είμαστε τόσο πολύ πληττόμενοι να διατηρήσουμε περισσότερο κόσμο ή να τους δίνουμε κάτι περισσότερο από αυτό που μπορούμε», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε