SocGen: Ποιες ελληνικές μετοχές θα βρεθούν εκτός του δείκτη MSCI

SocGen: Ποιες ελληνικές μετοχές θα βρεθούν εκτός του δείκτη MSCI

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 07/05/20, 17:24

Οι τριγμοί που δέχονται οι χρηματιστηριακές αγορές εξαιτίας της πανδημίας του κορoναϊού αναμένεται να οδηγήσουν σε αλλαγές στη μετοχική σύνθεση των δεικτών του MSCI, με τη Societe Generale να αναμένει την αφαίρεση τριών ελληνικών συστημικών τραπεζών από τον δείκτη MSCI Aναδυομένων Αγορών.

Συγκεκριμένα στην αναθεώρηση που αναμένεται στις 12 Μαϊου, η SocGen αναμένει την αφαίρεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, Εurobank, αλλά και των Titan Cement και Motor Oil Hellas.

Από την αναθεώρηση της σύνθεσης των δεικτών ο μεγάλος κερδισμένος, σύμφωνα με τη SocGen, θα μπορούσε να είναι η μετοχή της Mytilineos, με την προσθήκη στον δείκτη.

Ο γαλλικός επενδυτικός οίκος στην ανάλυσή του παρατηρεί ότι οι υποβαθμίσεις μετοχών σε δείκτες μικρότερης κεφαλαιοποίησης θα είναι περισσότερες μεταξύ των αναδυομένων αγορών και κυρίως σε Ελλάδα, Αργεντινή, Ινδονησία, Κορέα Πολωνία, Νότιο Αφρική και Ταϊλάνδη.

Παρ' όλα αυτά, «στη διαδικασία αξιολόγησης, η MSCI θα μπορούσε να αποφασίσει να ματαιώσει την αξιολόγηση, εάν επικρατήσουν εξαιρετικές συνθήκες στις αγορές». Για την αναπροσαρμογή στις συνθέσεις των δεικτών η MSCI λαμβάνει υπόψη τη λειτουργία των αγορών, ρευστότητα και διαθεσιμότητα στοιχείων.

Παρά τη σχετική ανάκαμψη και σταθερότητα, οι μεταβολές, σύμφωνα με τη SocGen, κυριαρχούνται από διαγραφές, λόγω της μειωμένης κεφαλαιοποίησης.

Στην περίπτωση της Mytilineos, η SocGen επισημαίνει ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ο μεγάλος κερδισμένος, λόγω της υψηλότερης χρηματιστηριακής αξίας.

Αν σου άρεσε κάνε