Boeing: Καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας

Boeing: Καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:43 Δημιουργία 28/05/20, 11:40

H Boeing σχεδιάζει να καταργήσει περισσότερες από 12.000 θεσεις στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε και επισήμως. Και τούτο παρά το γεγονός ότι ενεργοποιεί και πάλι τη γραμμή παραγωγής των 737 Max, που έμειναν καθηλωμένα στον απόηχο δύο αεροπορικών τραγωδιών.

Ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα 6.770 υπάλληλοι θα λάβουν μέσα στην εβδομάδα ειδοποίηση υποχρεωτικής απόλυσης. Επιπλέον 5.520 υπάλληλοι έχουν αποδεχθεί το πακέτο εθελουσίας εξόδου, που τους προσέφερε η εταιρεία. Και το «μαχαίρι» δεν σταματά εδώ.

Η Boeing γνωστοποίσηε ότι περιορίζει το δυναμικό της και εκτός ΗΠΑ, με περισσότερες από 630 αποχωρήσεις σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά μέχρι στιγμής. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω περικοπές.

Η εταιρεία, που απασχολεί περίπου 160.000 εργαζομένους παγκοσμίως, έχει προαναγγείλει ότι μειώσει το προσωπικό της κατά 10% καθώς η ζήτηση για αεροσκάφη έχει καταγράψει αισθητή πτώση εν μέσω της πανδημίας και των lockdown.

Την ίδια ώρα πάντως αποφάσισε να θέσει σε κίνηση την παραγωγή των 737 Max, που είχε παγώσει από τον περασμένο Ιανουάριο. Οι προτεινόμενες αλλαγές στο λογισμικό τους αεροσκάφους και τις διαδικασίες εκπαίδευσης των πιλότων που έχουν γίνει από την εταιρεία δεν έχουν ακόμη λάβει την έγκριση των αρχών και οι πρώτες νέες παραδόσεις δεν προβλέπονται πριν από το τρίτο τρίμηνο. Στόχος είναι η κατασκευή 31 Max ανά μήνα έως το 2021. Πολλά θα εξαρτηθούν βεβαίως και από το πόσο γρήγορα θα ανακάμψουν οι παραγγελίες.

Αν σου άρεσε κάνε