Μπάσιμο στα ΜΜΜ κάνει η Uber

Μπάσιμο στα ΜΜΜ κάνει η Uber

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:41 Δημιουργία 18/06/20, 09:40

Η Uber υπέγραψε συμφωνία για τη χρησιμοποίηση του λογισμικού της στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Οι κάτοικοι της κομητείας Μαρίν, η οποία έχει πληθυσμό 250.000, θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν διαδρομές στα δημόσια λεωφορεία μέσω της εφαρμογής της Uber.

Οι διαδρομές θα κοστίζουν 4 δολάρια ανά μίλι ή 3 δολάρια για άτομα με αναπηρίες, με τα χρήματα να εισπράττονται εξολοκλήρου από την Marin Transit. Η Uber δεν θα λαμβάνει καμία προμήθεια, αλλά θα χρεώνει τις αρχές ένα σταθερό μηνιαίο ποσό για τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο δεν θα ξεπερνά συνολικά τα 80.000 δολάρια.

Μολονότι το συμβόλαιο είναι μηδαμινής αξίας σε σχέση με τα τριμηνιαία έσοδα των $3,5 τρισ., μπορεί να ανοίξει το δρόμο στην Uber για την πώληση του λογισμικού της σε εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών σε όλο τον κόσμο.

Ο Ντέιβιντ Ράιχ, επικεφαλής του τμήματος συγκοινωνιών της Uber, δήλωσε στους Financial Times ότι η εταιρεία είναι σε επικοινωνία με «δεκάδες» περιοχές σε διάφορες ηπείρους και θα ανακοινώσει περισσότερες τοποθεσίες το 2020. «Υπηρεσίες μας προσεγγίζουν εδώ και χρόνια, προσπαθώντας να βρουν τρόπους με τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία που έχουμε εξελίξει στην Uber» τόνισε.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα μέχρι να είμαστε σε θέση να τους το προσφέρουμε αυτό» πρόσθεσε.

Η Uber προσφέρει ήδη στους χρήστες της σε διάφορες χώρες τη δυνατότητα μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με δημόσια εταιρεία.

Αν σου άρεσε κάνε