Μπαίνει λουκέτο μετά από 85 χρόνια στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη

Μπαίνει λουκέτο μετά από 85 χρόνια στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 02/07/20, 19:46

Μετά από πολλά οικονομικά προβλήματα, ένα από τα μεγαλύτερα και από τα πλέον ιστορικά σχολεία της χώρας, τα Εκπαιδευτήρια "Νέα Γενιά Ζηρίδη" ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η διεύθυνση του σχολείου σε συνάντηση που είχε με το διδακτικό προσωπικό. Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι το σχολείο έχει ήδη αρχίσει να επιστρέφει προκαταβολές γονέων που είχαν καταβληθεί ως εγγραφή μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος, ενώ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με άλλο ιδιωτικό σχολείο προκειμένου να διοχετευτούν εκεί οι μαθητές του και να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι ιδιοκτήτες των εκπαιδευτηρίων προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες και να "σώσουν" το σχολείο. Ωστόσο, τα υψηλά δάνεια για την κατασκευή του υπερσύγχρονου σχολείου στα Σπάτα, στάθηκαν μοιραία.

Οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον υψηλό δανεισμό στις τράπεζες αλλά και την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συσσωρεύθηκαν χρέη πολλών εκατομμυρίων στα οποία προστέθηκε και η δυσκολία γονέων να καταβάλλουν τις δόσεις που εκκρεμούσαν εξαιτίας του lockdown από τον κοροναϊό.

Αν σου άρεσε κάνε