Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ξεκινούν τα έργα υποδομών στο Ελληνικό

Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ξεκινούν τα έργα υποδομών στο Ελληνικό

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 03/07/20, 17:12

«Μόλις την επόμενη χρονιά στο πρώτο εξάμηνο, θα αρχίσουμε τα έργα υποδομών, ανάμεσα στα οποία θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα στον κόσμο κι ένα παραλιακό μέτωπο που θα αφήσει πίσω του μια για πάντα αυτό το γκρίζο τοπίο που έχουμε ζήσει εδώ τα τελευταία 20 χρόνια».

Αυτό δήλωσε από το Ελληνικό, όπου ξεκίνησαν κι επισήμως σήμερα οι κατεδαφίσεις παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για έναν «μαραθώνιο» που βρίσκεται μπροστά και ενέχει ρίσκο «όπως όλα τα μεγάλα οράματα».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα πρέπει να δοθεί στον βασικό μας μέτοχο (σ.σ. τον όμιλο Λάτση) που όχι μόνο οραματίστηκε αυτό το έργο κάποια χρόνια πριν, αλλά επί επτά χρόνια μας έχει στηρίξει αδιάληπτα και μόλις λίγους μήνες πριν, μας έδειξε πάλι την εμπιστοσύνη του, στη χώρα και την οικονομία της, επενδύοντας πάνω από 300 εκατομμύρια στο έργο αυτό και στη Lamda.

Nα ευχαριστήσω την ομάδα της Lamda που για πολλά χρόνια, με σχεδόν θα έλεγα, δονκιχωτικό πάθος, πίστεψε ότι θα φτάσουμε στο σήμερα, όταν μια ελάχιστη μειοψηφία πίστευε σε αυτό το έργο.

Να ευχαριστήσω τους πολλούς ανθρώπους σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, επί σειρά ετών στηρίξανε αυτή την τιτάνια προσπάθεια, αλλά θέλω να εξάρω το έργο που έχει γίνει το τελευταίο δεκάμηνο από την κυβέρνηση, μια προσπάθεια πέρα από κάθε προσδοκία. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω να παίρνω τηλεφωνήματα …Σάββατο και Κυριακή 7.00 το πρωί, όχι κατ’ εξαίρεση αλλά κατ’ επανάληψη. Χάρησε αυτήν την, πέρα από κάθε προσδοκία, προσπάθεια και στην αποφασιστικότητα που έχει δείξει η κυβέρνηση, μπορούμε να αρχίσουμε σήμερα το έργο λίγους μήνες πριν γίνει η επίσημη μεταβίβαση των μετοχών.

Στους επόμενους μήνες, θα κατεδαφιστεί το 1/3 από τα κτήρια που βρίσκονται σε όλη αυτή την περιοχή. Είναι πολλά, είναι πάνω από 900 κτήρια, είναι πάνω από 400.000 τ.μ.

Αυτό θα μας φέρει σε θέση, μόλις την επόμενη χρονιά στο πρώτο εξάμηνο, να αρχίσουμε τα έργα υποδομών, ανάμεσα στα οποία θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα στον κόσμο.
Τέλος, να πω ότι στόχος μας μάλλον το όραμα μας για να γίνει πραγματικότητα θέλει ψυχραιμία, είναι ένας μαραθώνιος, και θέλει να μείνουμε προσγειωμένοι στο έδαφος. Τα οράματα από τη φύση τους είναι μακροχρόνια, ενέχουνε ρίσκα, πολλά από αυτά δεν μπορεί καν να τα προβλέψει κανείς- ο κοροναϊός είναι ένα κλασσικό παράδειγμα.

Θέλουμε να πούμε και να υποσχεθούμε ότι σαν Lamda και εκ μέρους της Lamda θα κάνουμε υπερήφανους όχι μόνο τους μετόχους μας και αυτούς που σε λίγο θα μετάσχουνε σε αυτό που λέμε εθνικό ομόλογο, θέλουμε όλοι οι Έλληνες να γίνουν κοινωνία αυτού του έργου, αλλά και όλους τους Έλληνες για ένα έργο που συμβολικά, μπορεί από εδώ που απογειωνόταν ένα αεροπλάνο να γίνει το σύμβολο της απογείωσης μιας νέας εποχής για τη χώρα».

Αν σου άρεσε κάνε