«Ελ. Βενιζέλος»: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Αρώνης

«Ελ. Βενιζέλος»: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Αρώνης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 28/07/20, 16:17

Τη νέα ηγεσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέλεξε η κυβέρνηση, τοποθετώντας στη θέση του προέδρου τον Γιώργο Αρώνη.

Ο νέος πρόεδρος, ο οποίος προέρχεται από την Alpha Bank, αντικαθιστά τον καθηγητή Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος βρίσκεται σε αυτή την θέση από το 2016. Ο κ. Αρώνης αποχωρεί από τη θέση του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος - Retail and Wholesale Banking της Alpha Bank. Ο νέος πρόεδρος ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΒΝ ΑΜRO στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εν συνεχεία, πριν πάει στην Alpha Bank, εργαζόταν στην Εθνική Τράπεζα.

Από το 9μελές διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου της Αθήνας, πέρα από τον πρώην πρόεδρο Δ. Δημητρίου, πρόκειται να αντικατασταθούν και οι Π. Παυλόπουλος, Ν. Πρωτονοτάριος και Σ. Παπακωνσταντίνου, από τους Δημήτρη Διακόπουλο, Κλαίρη Σινιανιότη και Κώστα Κόλλια, πρόεδρο του ΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση της κυβέρνησης υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Οικονομικών. Απομένει η έγκριση από το δ.σ. του «Ελ. Βενιζέλος», η οποία αναμένεται σύντομα.

Αν σου άρεσε κάνε