Τρ. Πειραιώς: Στήριξη στους πληγέντες αγρότες από την καταιγίδα «Ιανός»

Τρ. Πειραιώς: Στήριξη στους πληγέντες αγρότες από την καταιγίδα «Ιανός»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:47 Δημιουργία 23/09/20, 21:14

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη της Αγροτικής Οικονομίας, στέκεται κοντά στους αγρότες και τους συνεταιρισμούς τους, των οποίων η παραγωγή ή η λειτουργία επηρεάσθηκε από τις καταστροφές, που προκλήθηκαν από τη θεομηνία ΙΑΝΟΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς θα εξετάσει άμεσα κάθε αίτημα για παροχή διευκόλυνσης κάθε ενδιαφερόμενου, που διατηρεί ενεργή πιστοδότηση με την Τράπεζα Πειραιώς, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή λύση.

Δικαιούχοι είναι οι όλοι οι παραγωγοί του Πρωτογενούς Τομέα και οι παραγωγικοί φορείς τους (αγρότες, κτηνοτρόφοι, αγρoτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, κ.λπ.) των πληγεισών περιοχών, που εξαιτίας των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή του φυτικού/ ζωικού κεφαλαίου, των εγκαταστάσεων ή υποδομών τους, του βασικού μηχανολογικού εξοπλισμού τους, κ.λπ.

Οι προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να ενταχθούν στην πρωτοβουλία είναι:

- Να είχαν ενήμερα δάνεια στις 30.06.2020.
- Να έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ, προκειμένου για καλλιέργειες.
- Να πιστοποιούν τη ζημιά σε υποδομές ή/και εξοπλισμό με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Η πρωτοβουλία αυτή της Τράπεζας Πειραιώς στόχο έχει να συμβάλει άμεσα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, που προέκυψαν στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των ανωτέρω περιοχών, ώστε να είναι σε θέση το συντομότερο δυνατό, να συνεχίσουν την παραγωγική τους διαδικασία και την εύρυθμη λειτουργία τους.

Αν σου άρεσε κάνε