Αυξημένος τζίρος για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο α' εξάμηνο του 2020

Αυξημένος τζίρος για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο α' εξάμηνο του 2020

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 30/09/20, 16:47

Στα 470 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έναντι 566 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένα EBITDA) του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύθηκε στα 155,5 εκατ. ευρώ, έναντι 147,4 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 19,3 εκατ. ευρώ έναντι 52,2 εκατ. ευρώ την συγκριτική περίοδο του 2019, τα κέρδη μετά από φόρους σε 17,1 εκατ. ευρώ έναντι 46,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 27,3 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα αρνητικά από τις αποτιμήσεις Δευτερογενών Παραγώγων και από τις αυξημένες πληρωμές χρηματοοικονομικού κόστους TAX EQUITY.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών λόγω της πανδημίας COVID - 19, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διατηρεί την οικονομική του ευρωστία, έχοντας καταφέρει να διασφαλίσει απολύτως την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του και την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων του. Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο κι απαιτητικό περιβάλλον, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνέχισε και το 2020 να επενδύει στην Ελλάδα σε τομείς αυξημένης εγχώριας προστιθέμενης αξίας (καθαρή ενέργεια και υποδομές), όπως κάνει συνεχώς κι αδιαλείπτως τα τελευταία χρόνια, ακόμα και κατά την περίοδο της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης που αντιμετώπισε η χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υλοποιεί έργα κι επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ, ενώ συμπεριλαμβανομένου του επενδυτικού προγράμματος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, το συνολικό αποτύπωμα των έργων και των επενδύσεων του ομίλου φτάνει τα 5 δισ. ευρώ, καθιστώντας τον βασικό πυλώνα της εθνικής προσπάθειας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του και στις διεθνείς αγορές, κυρίως στον τομέα των ΑΠΕ.

Αν σου άρεσε κάνε