Πειραιώς: Πρόταση για ΑΜΚ και μετατροπή των CoCos

Πειραιώς: Πρόταση για ΑΜΚ και μετατροπή των CoCos

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:14 Δημιουργία 26/10/20, 12:11

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο τραπεζικό «μέτωπο», προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι τρεις βασικοί ιδιώτες μέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς, ο Τζον Πόλσον, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και το fund Bienville, έχουν καταθέσει πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 800 εκατ ευρώ, αφού πρώτα μετατραπούν τα Cocos, που κατέχει το ΤΧΣ, σε μετοχές, με στόχο την απόκτηση του ελέγχου της.

Η πρόταση είναι σε γνώση της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο αναμένεται να τη διερευνήσει τις επόμενες ώρες σε επικείμενη συνεδρίασή του, των εποπτικών αρχών εντός και εκτός Ελλάδος και της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις μέτοχοι, που ελέγχουν αθροιστικά το 19,8% των μετοχών της τράπεζας (5% ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, 9,3% ο Τζον Πόλσον και 5,5% το αμερικανικό fund Bienville) βλέπουν με θετικό μάτι τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και κατ' επέκταση της τράπεζας και ζητούν από το ΤΧΣ, αφού προχωρήσει σε μετατροπή των Cocos σε μετοχές, εν συνεχεία η τράπεζα να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την οποία θα καλύψουν αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά τους. Σήμερα το ΤΧΣ ελέγχει το 26,5% των μετόχων της τράπεζας.

Αν σου άρεσε κάνε